Csak én utálom az olyan embereket , akik mindenkit szépnek és jónak látnak?
10, senki nem mondta, hogy nem lehetnek ilyen gondolataid.
Egyedül te feltételezed itt, hogy van olyan ember akinek nincsneek negatív gondolatai egy rossz élmény után.
Mindössze arról van szó, hogy nem akarta tovább hallgatni. Mert oké, ha elmondja valaki egyszer, elmondja kétszer, de amikor már negyed órája kell hallgatni a másik ventillálását, az nem feltétlen kényelmes. Pláne, ha loopba kerül vagy ilyesmi.
És igen, a barátok meghallgatnak, de ha nekik is gondjuk van, vagy épp nincsenek olyan passzban, akkor nem. A pszichológus az, aki azért van, hogy meghallgasson minden körülmények között.
De továbbra is: az, hogy nem akarta tovább hallgatni ahogy tök jogosan szitkozódsz a helyzettel kapcsolatosan, még nem jelenti azt, hogy ő csak jót gondolna másokról.
Vagy hogy logikáztad össze? A semmi mondása már egyből pozitívum?
#12 Pszichologus akkor kell, ha az illeto komoly lelki problemakkal kuzd es nem tud tullepni honapok ota egy trauman /rossz elmenyen.
Erdekes, hogy en akkor is szivesen meghallgatom a barataimat mikor nem vagyok a legjobb passzban, lehet pszichologusnak kellett volna mennem.
Ez is hozzatartozik ahhoz, hogy nem latja at az eletet rendesen. Akkor hozok egy igen valos peldat, elmentunk egyutt egy diszkoba es folyamatosan arrol beszelt, hogy jaj de kedvesnek tunik ez a lany, az a pasi, megallas nelkul nem egy embernel. Hozza se szolnak, de egesz allo este ezt nyomatja, plusz h mindenki mas annyira szep es jo, csak o nem, na en meg ezt unom hallgatni.
13, hát ha unod hallgatni, akkor miért nem szólsz neki?
Egyébként az is lehet, hogy csak simán nyugtatgatni akart. Fel voltál dúlva, ő meg úgy volt vele, hogy már nincs mit tenni, a baj megtörtént, azzal ha tovább hergeled magad, nem mész semmire, akkor inkább próbáld meg feldolgozni, a helyzetet, ezért nyugtatgatott. Túl akart léptetni a dolgon.
Ez mondjuk abszolút elvárható egy baráttól, nem?
Nyilván, ha olyan gondolatai vannak, hogy mindneki szép és jó, csak ő nem, akkor megvan kinek kell mennie pszichológushoz, tekintve, hogy önmagunkat rossznak tartani alacsony önbecsülésre vall, amit érdemes kezelni.
De az sem normális, ha valaki egy csomó emberre haragszik vagy kb mindenkiről rosszat feltételez.
Szóltam és szóvá is tettem, mindig én jöttem ki, mint egy irigy kutya, hogy meg merem említeni, hogy idegesítő, hogy mindenkiről csak jókat mond.
Szó sem volt róla, egy diszkóban voltunk, semmilyen megnyugtatásra nem volt szükségem.
Nem kell kiforgatni a szavaimat, mint mondtam nem gondolok mindenkiről rosszat, de jót sem. Reálisan mérlegelem az ember tulajdonságai alapján, hogy milyen ember is valójában. Csak az álszentséget nem bírom, de felesleges is ezt tovább firtatni.
Most nem a dizsis esetre gondolok, hogy megnyugtasson, hanem amikor szídsz valakit, mert pórul jártál.
De azt még magyarázd már el, hogy az, hogy nem szokott rossz véleménnyel megnyilvánulni másokról, az hol jelenti egyből azt, hogy nincs is rossz véleménye?
Az nem lehet, hgoy megtartja magának?
17, hát nemtom, szerintem a legtöbb esetben tök fölösleges véleményt megosztani, ha azt a kutya sem kérdezte.
Meg van az a fajta is, hogy "Hát ez a gyrosos jó tapló volt... de igazából ki nem szarja le? Megvan a gyrosom, el is lehet felejteni". Ilyen esetben is tök fölösleges megosztani, hogy mi a véleményünk az adot temberről, mert egyszerűen semmi célunk és hasznunk nincs vele.
Bizonyos felfogás szerint csak az értékes emberekre érdemes időt fordítani. Ha valakit tök negatívan ítélünk meg, akkor minek fordítsunk a tényleg szükségesnél több időt rá? Tulajdonképpen az is véleményformálás, hogy még csak véleményt alkotni sem vagy hajlandó valakiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!