Miért jó piálni? És miért rossz, ha az ember nem iszik?
Anyámék megszólnak, ha nem iszom, úgy tekintenek rám, mint egy kívülállóra.
Ha pedig velük iszom, folyton az italomba kortyolnak, gondolom azért hogy milyen arányban keverem be a bort és a kólát. (Egyébként 1,5dl bor, 1,5 kóla.)
Van, hogy be is szólnak, hogy nem vagyok “tiszta” de nyilván ez normális mikor iszogatnak az emberek.
Mi bajuk van??? Ők minden hétvégén iszogatnak, azaz pénteken és szombaton is, én pedig csak szombaton, de van hogy két hetente egyszer.
Ez valami kulturális dolog, hogyha az ember nem iszik heti 2x akkor már gyanús? Mert ha nem kérek italt, már lesnek rám mintha nem is tudom mit közölnék velük. Aztán hallom, hogy sutyorognak. Ha pedig koccintok velük, azért sutyorognak…
ÚGY GONDOLJÁK, hogy meg tudják állni, vagy valóban ki is próbálták már?
És nem rohangásztak egész nap félőrülten?
Ez sajnos már terelés a részedről.
A csokifüggés nem annyira erős, az alkoholnak brutális hatása lehet.
A koffein is ugyanolyan erős függőséget alakít ki, viszont az nem annyira káros.
Persze, ők sose fogják kipróbálni a lemondást, szóba nem jöhet.
Valószínűleg függők.
De ha még téged is sikerül beszippantani, az lesz az igazán szomorú.
Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezz meg szakembert erről.
Meséld el neki pontosan az otthoni helyzetet, és kérjél tanácsot is, hogy mit tudsz csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!