Miért olyan nehéz szeretni, jól szeretni?
Azt veszem észre, hogy nagyon nehéz olyan embert (társat) találnom, akit tudnék szeretni. Aztán ha nagy nehezen - jó sokára - találok is ilyet, akkor sem biztos, hogy majd őt jól is fogom tudni szeretni.
Mitől lehet ez nálam? Mennyire általános jelenség az ilyesmi és lehet-e ezen változtatni valahogyan?
Ha már van valaki, akit - a magam módján -tudok szeretni, akkor rittig, hogy ő meg majd engem nem fog tudni, vagy egyáltalán nem is akar viszontszeretni, vagy ha valamiféle szerencse folytán mégis tud szeretni, nagy valószínűséggel akkor sem fog tudni jól viszontszeretni engem. (Most itt nemcsak és kizárólag a párkapcsokra gondolok, hanem úgy általánosságban az összes többire is, pl családtagok, barátok, stb közötti szeretetre is.)
Mitől van ez az utóbbi jelenség is nálam?
Akik könnyebben találnak maguknak - úgymond harmonikusságban működő - szerető társat, ők hogyan csinálják ezt, mitől lesznek sikeresebbek ezen a téren?
(Most ez a problémafelvetésem kissé olyan nyavalygásszerűnek hathat, de nem erről lenne szó, hanem egy egyszerű tényfeltárásról, személyes diagnózisról. Pszichológus, terapeuta tud ilyen problémákkal érdemben foglalkozni, segítséget nyújtani?)
#1:#2 Honnan tudhatom meg azt, hogy mennyire jól szeretem magamat?
Mondjuk az igaz, amit a szüleimről írtatok, de hát ez az egész generációnk többségére jellemező volt.
A szeretet adásommal sincs különösebb problémám, mert a magam módján jól tudok adni, ha akarok, meg ha olyan a partner, hogy vevő a szeretetemre. Csak ilyennel nem volt még dolgom. 🙂
#3 Azt mondod, ha már az ismeretségünk elején sem szeret, attól később még meg fog tudni szeretni? Szkeptikus vagyok ezen a téren. Eltelnek az évek és eliramlik közben az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!