Férfiként hogy lehet a legmélyebben a szeretetet erősíteni bennem, hogy tudjak teljes szívből szeretni??? Sajnos nehéz eset vagyok ezért terápia kellene, de fogalmam nincs merre induljak? Meditációk nem hatnak semmit!
Ez nagyon komplikált. Én buddhista meditációkat kezdtem el meg azon kívül is rengeteg légzőgyakorlatot, jelenlétet csinálok. A jelenlét kb annyi, hogy elképzeled a saját, apró tudatodat, amint lecsekolja
a, a testét. Tetőtől talpig. Izomzatodat a legkönnyebb. Lefekszel és mindent külön egy picit megmozdítasz, még a lábujjakat is. Vagy mozogsz és ledőlsz kicsit - ilyenkor érzed a szívverést. Azt is, hogy a karodban, meg a lábadban meg a halántékodban lüktet.
És csak vagy. Ott helyben. A testedben. Ezt este, lefekvésnél, meg néha reggel is szoktam végezni.
Másik: érzelmi csekkolás.
Alap szitu. Te vagy. Itt és most.
Erre jönnek az érzelmeid és más érzékelések.
Pl viszket a hátam. Szobahőmérséklet van. Ideges vagyok a számlák miatt. - Hopp! Egy érzelem.
Szóval ott vagy te és ott van a tudatod mellett egy érzelem. Az nem a Te részed. Az csak egy történés, amire jött egy félelem reakció.
Most, hogy tárgyiasítottad, be tudod csomagolni gondolatban és kicsit leválasztani a tudatodról. Oda tudsz majd figyelni a teendőidre. Pl, hogy összeszedd a csekkeket és befizesd. Ha meg kevés a pénzed, kérsz. Kövi hónapban meg jobban odafigyelsz a pénzedre. Ha meg jön a pénz félelem, akkor egy idő után kapásból felismered, csomagolod és arrébb rakod, hogy legyen helye a szervezett gondolkodásnak.
Persze más érzelmekkel is működik pl vágy (akarok egy nagy tábla csokit...xd )
Düh, harag (megbántott, beszólt valaki....)
Ezeket azért hozom fel, mert szorongó ember voltam. Ezek gyakorlásával megismerem magam.
Ha magamat ismerem, akkor el tudom fogadni a testet, amiben élek.
Valamint el tudom fogadni, hogy vannak mérgező érzelmeim, de már tudom őket helyén kezelni és fontosabb dolgokra figyelni.
Ha ezek mennek. - együtt tudsz lenni önmagaddal és az itt és most-ot érzékelni- akkor utána már könnyebb elsajátítani az együttérzés gyakorlatát.
Kicsit hosszú idő, de beszélni, írni, olvasni, számolni sem egy nap alatt tanultál meg :)
Remélem hasznos lesz ez számodra és megtapasztalod egy kicsit azt az üres nyugit, ami a történés alatt nincs meg bennünk
Szerelmes se voltál soha?
Ha szerelmes az ember valakibe, akkor csak úgy árasztja magábol a szeretetet a partnere irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!