Sok embert miért félemlít meg, a 30. Születésnapjuk?
Elég sok ember fél hogy mi lesz ha eléri a 3.X-et.
mi ennek az oka?

Igazából ez egy emlékeztető arra hogy az életed egy fontos és jelentős részén átestél.
Ilyesztő, mert a fejlődésed sok szempontból ellaposodik erre a korra, illetve testileg is ekkor vagy a csúcs közelébe és ezután a legtöbb ember elindul a hosszú lejtőn.

Egyébként lehet, hogy fizikailag az életem felénél járok kb (vagy a harmad lesz inkább pontos, tekintettel arra, hogy minden női felmenőm 90+ évig élt, de legyen most fél), de szerintem 23 éves koromig nem éltem, az nem élet, hogy a napom nagy részét az iskolában töltöm, aztán hazamegyek, és még ott is tanulok. Konkrétan van olyan év, amiről a nyári szünetben végzett munka az egyetlen emlékem, meg pár edzés suli előtt, de egyébként olyannyira nem történt semmi, hogy nulla dolgot ítélt annyire értékesnek az agyam, hogy elraktározza. Szóval ezért is érzem magam fiatalnak, mert mintha csak pár éve kezdődött volna az életem.
Aztán van egy törés idős korban is, mikor már az ember szellemi-fizikai képességei olyan mértékben hanyatlanak, hogy utána amit csinál, az már szintén nem nevezhető életnek. Dédnagymamám 96 évesen halt meg, de az utolsó három évében már feküdt, és nem ismerte meg a családtagjait sem, illetve a múltban élt (engem pl. rendszerint nagyanyám nevén szólított, és úgy tűnt, hogy azt hiszi, 1945 van, és benézett az akkor gyerek nagymamámnak, mert én épp gyerek voltam), szerintem ő 93 évet élt. Meg aztán hármat vegetált. Nem tudom, mennyire érthetőek a példáim, csak azt akarom mondani, hogy a tényleg értékes évek az emberi életben sokkal kevesebbek, mint amennyit egyébként életben vagy. A csecsemő is életben van, meg a kisgyerek is, aztán annyit csinál, hogy nyáladzik, meg beszarik, három éves korodig emlékeid sincsenek, semmi öntudatod. Persze értem, hogy a fejlődés szempontjából ezek fontos évek, de azért 26 évesnek szerintem jobb lenni, mint kettőnek.

Aki természetes halállal tervezi, hogy azzal szeretne majd meghalni, annak nagyon kevés erre az esélye a mai világban, nem úgy mint régen amikor 90 évesen még tehenet fejtek.
Ma elkapsz egy betegséget és elvisz, vagy ha nem akkor holnap kivasal egy kamion, vagy öngyi leszel szerelmi bánat miatt és még csomó variáns lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!