Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Itthon miért fura ha köszön...

Itthon miért fura ha köszön valaki? Lehet ez sértés vagy ilyesmi?

Figyelt kérdés

Covid alatt költöztünk haza, elötte 9 éves koromtól 30 évesig Amerikában éltünk. Magyar az anyanyelvem, mindig magyar voltam ott is, minden magyar dolgot tartottunk, otthon magyarul beszéltünk. Nagyon örültem a hazaköltözésnek. Itthon született egy kisgyerekem aki ovodás. Jó ovoda, jó környék. Itt vettem észre legjobban: Köszönök a gyerekem társainak szüleinek a parkolóban vagy a szoba előtt bent az épületben, de csak néznek rám és nem válaszolnak vissza. 1,2 férfi igen, nők nem. Ma is egy társ anyuka a parkolóban volt mellettünk, nagyon jó kis barátok a gyerekek, köszöntem, jó reggelt kívánok, sziasztok. Mindig így szoktam, hogy ne sértsem meg aki magázódva akar lenni. Fiatalabb a nő nálam. Nézett, majd csúnyán nézett, elfordította a fejét. Kellemetlen volt utána egymás mellett öltöztetni a gyerekeket. Feleségem mondja, hogy itt nem nagyon szokás köszönni, főleg Budapesten és mondjuk ha anyukának köszönök ‘idegenként’ az itt jelentheti neki, hogy akarok valamit tőle. És hogy inkább ne köszöngessek senkinek, de nőknek soha. Csak akit ismerek, tudom a nevét.

Ez tényleg így van? Szomorú vagyok miatta. Nekem a köszönés természetes. Amerikában a tényleg teljes idegennek is lehet köszönni, beszélgetni, nem veszi rosszul! Sőt, örül az ember ha embernek nézik. Itthon meg ilyenkor rossz érzésem lesz! Mintha rosszat csináltam volna, csak köszöntem. Ez hogy lehet sértés? Így van tényleg?

2023. okt. 16. 08:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenkinek köszönök, szomszédoknak a lépcsőházban, postásnak, eladónak, kasszásnak a boltban, ha megyek ki viszláttal a biztonsági őrnek, óvodában/iskolában a szülőknek, étteremben a pincérnek stb., de még az orvosi rendelőben is egy nem túl harsány jónapot kívánokkal. Unokahúgaim 8 és 16 év közöttiek, nekik is természetes, hogy köszönnek ha bemegyünk valahová. Ha valaki nem köszön vissza, az őt minősíti, nem engem. ;-) LÉpcsőházunkban volt egy házaspár, azok SOHA nem köszöntek vissza, végül már direkt jó hangosan, vidáman köszöntem nekik, hátha, de nem... Csak néztek szúrós szemmel... :D Bunkók.
2023. okt. 16. 10:52
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

Èn vidèken lakok, faluban, de itt se szokás köszönni. Van hogy lesnek mint a birkák, mintha azt várnák hogy köszönjek, de viszont nem fogadják/viszonozzák a köszönèst.

Munkatársaknál, főleg ellenkező neműeknèl is alap hogy köszönès helyett elfordítják a fejüket ha munkahelyen kívül találkozunk.

Legutoljára akkor ütköztem meg a nem köszönèsen, amikor házat vettem, ès a nèpes tulaj csapattal találkoztunk az ügyvèdnèl. Köszöntem, csak lestek,majd beszèltek tovább egymással.

Úgy van, jól nevelt csapat - mondtam az ügyvèdnek. Ő is csak röhögött rajtuk. Vèletlenül se vettèk èszre magukat. Ilyen paraszt már szinte mindenki.

2023. okt. 16. 11:45
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Rosszat semmiképp nem csináltál, nekem fura ez az egész. Én se mostanában voltam ovis, de ilyen nem volt, hogy szinte 0 kontakt volt a szülők között.

Ez egy köszönés, semmi nincs benne. A "jó reggelt, sziasztok" teljesen jó.

Ne vegye el a kedved a sok hülye, folytasd nyugodtan. Aki nem köszönt vissza eddig, azokat hagyd, nézd levegőnek.

"és mondjuk ha anyukának köszönök ‘idegenként’ az itt jelentheti neki, hogy akarok valamit tőle"

Most kicsit gondoljunk bele mekkora hülyeség ez. Viszitek a gyereket az oviba és köszönsz a többi szülőnek. Mekkora baromnak kell ehhez lenni?

Felejtsd is ezt el, nincs értelme.

2023. okt. 16. 12:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Sajnos mindig vannak bunkó emberek, én is igyekszem minden félismerősnek is köszönni, különösen oviban, iskolában a szülőtársaknak, gyerekeknek.

Ha valaki nem viszonozza a köszönést, az ő baja, őt minősíti. Legközelebb annál hangosabban köszönök neki. xD

2023. okt. 16. 14:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!