Szoktatok hazudni?
Ez nem igaz.
Egy átlagember egy tízperces beszélgetésben háromszor hazudik a mérések szerint.
De vannak akik tudatosan élik az életüket, őket semmiképpen nem nevezném átlagosnak.
11 - azert a hazugsagnak is vannak valtozatai. Miert kene valakit lefikazni, elvenne a kedvet barmitol: kontraproduktiv. Neha szemet, rosszindulatu.
Az oszinteseget viszont nem kell keverni a tapintatlansaggal. Falramaszok azoktol az elemektol, akik a nagy oszinteseg neveben sertegetnek barkit.
Meg kell talalni az arnyalatokat. Kegyes hazugsag. Amivel nem artasz neki. Pl. orul az uj ruhajanak. Neked nem tetszik. Nem kell kozolni vele, hogy Jozsi vagy Maris, milyen tre szine vannak ennek a nadragnak. ;-)
16, Kerdezo: igen. Ez attol fugg, kinek mi a valosaga, milyennek latja. Vagy pl. kek vagy zold, esetleg a ketto kozott. ;-)
De komoly dolgoknal, ahol mar tenyek vannak, megtortent dolgoknal, ott mar nem lehet utolag megvaltoztatni a cselekmenyt, akarmilyen magyarazat ellenere sem. Tagadni lehet, de ez a tenyen, az elkovetett vagy el nem kovetett dolgon mar nem tud valtoztatni.
Én #14 el értek egyet.
Persze, ha megkérdezik piros-e az asztal terítő akkor pirosat mondok.
De nem csak tényeket szoktak kérdezni.
Ha azt kérdezi a szomszédasszony, hogy csinos-e akkor nem mondom neki hogy nekem kicsit sem tetszik, mert miért okoznék neki rossz érzéseket, minek legyek haragban vele ha amúgy jó fej és kedvelem is. És én is rosszul érezném magam utána.
"És az hazugság, ha megmondod az igazat, de azt lehet többféleképpen értelmezni? És nem szólsz ha félreérti, vagy nem győződsz meg róla, hogy jól értette-e"
Azt ferdítésnek mondják ha nem a teljes, hanem a számodra kedvező részigazságot mondod el. Szerintem ez is hazugság, de ki hová sorolja.
Van a füllentés, ami a kis dolgokra vonatkozik, mint pl az itt is felsorolt "vacsoráztál már?" kérdésre adott nem igaz válasz. Hazugság ez is, de a becézett formája ami kis, jelentéktelen dolgokra vonatkozik.
És van, amikor elhallgat valaki dolgokat. Ez sem konkrétan hazugság, de van amikor azzal egyenértékű. Egy megcsalásnál pl.
Ha nem szólok amikor kiderült hogy félreértette, az egyértelműen hazugság. Pontosabban félrevezetés. Hiszen azért mondja el, ő hogyan értette hogy visszaigazolást kapjon. Ha nem szólsz amikor kiderül számodra hogy félreértette, a visszaigazolás maga lesz a hazugság.
Amikor valaki a pénztárcámban vagy a szexuális életemben turkál akkor szoktam.
Mind a 2-re volt már példa és egyébként senkinek semmi köze hozzá !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!