Miért nem barátkoznak illetve miért kerülik az emberek egy kusza fogú ember társaságát?
Miért kellett a nyolcas válaszom nullára pontozni? Saját történetet írtam le...
Ja és az előttem írok bizonygatják, hogy nem úgy van, ahogy a kérdező állítja. Aha látom. Akkor mit szabad ide válaszolni amúgy?
Vagy hazudni kéne itt, hogy tetszen másoknak? Szánalmas.
11: én is lepontoztalak. Nem a sztori igazságtartalmával van a baj, a lepontozással arra válaszoltam amit a pontozás kérdez: "Hasznos ez a válasz?" Szerintem nem.
Nekem egyértelmű hogy teljesen más baja van a kérdezőnek, csupán egy kusza fogsor miatt nem kerülnék az emberek. Valami lelki gebasz lehet a háttérben, más módon lehet kellemetlen, nem viselkedik megfelelően, stb. Rengeteg nagyon jó külsejű embert ismerek akit "kerülnek" mert egyszerűen a személyisége olyan hogy nem jó körülötte lenni. Lehet a hangsúlya idegesítő, ki tudja?
Ha egyetlen dologra ráfogja az ember hogy biztos azért történik ez vele, legyen az kusza fogsor, bicegés vagy egy nagy anyajegy, akkor nem fogja észrevenni a kismillió másik dolgot ami meg tényleg okozhatja a gondot.
Most itt rákoncentrálna arra hogy rendbe tegye a fogsorát, rákölt egy millát, aztán lám ugyanúgy kerülni fogják az emberek, akkor fog kiderülni hogy sok pénzt, energiát, időt pazarolt erre amikor tényleg megoldhatta volna azalatt (pl egy pszichológussal)
Te is látszólag ugyanazon a tévúton jársz és a hozzászólásoddal csak erősítenéd a kérdezőt a tévútján. Ezért nem tartom hasznosnak a válaszodat.
12: na be is igazolódott, 11 csak tovább erősítette a kérdezőt. De ez tipikus amúgy is, amikor a kérdezőt nem is érdekli valójában a válasz, csak a saját meggyőződésében akar megerősödni, így nem is érdekli hogy 10-ből csak 2 válasz támogatja őt, csak azt a 2 választ szemezi ki, a többi 8 at észre sem veszi, biztos csak rosszindulatból írják, vagy más miatt lesöpri.
Amúgy az utolsó kommentből kiderül hogy mi is lehet itt a baj. Meg se szólal, nem nevet, nem mosolyog, stb. Igazából ez lehet az ok, nem a fogsor.
Attól hogy elhiszi hogy a fogsora miatt kerülnék az emberek (ami valójában nem igaz), olyan dolgokat kezd tenni amitől TÉNYLEG kerülni fogják az emberek. Tipikus önbeteljesítő jóslat.
Ha elfogadta volna magát eleve a kusza fogaival, senkit nem zavarna, kellemes társasági embernek ismernék, akivel jó együtt lenni. Kusza fog ide vagy oda.
Most viszont hogy egy problémát csinált belőle, ha elég sok ideje fennáll ez a dolog, lehet már zsigerileg berögzítette a rossz reakciókat, amiktől az emberek "antiszociálisnak gondolják" (ez is simán lehet tévhit), valamint akik már úgy szokták meg, nehezen fogják új skatulyába tenni.
Ezért baromság elkönyvelni hogy emberek reakciói konkrétan ezért vagy azért vannak, mert nagyon sokmindentől lehetnek, könnyű tévedni, és ha rossz dologgal foglalkozol, a jókat is elronthatod magadban.
#12: Ugyanezt tudom magamról leírni szóról szóra. De látod az én válaszom nem hasznos, mert tévúton járok a kedves nagyokos szerint. :D Igen, nyilván tudja a másik életét egy komment alapján.
Hát kívánom tapasztalják meg, milyen mindig elnyomva lenni, mindig a sor hátsó végén kullogni, kiközösítve lenni.
Hú nekem amilyen mondatokat mondtak a fogaim miatt. Örökre beégett az agyamba. Voltam én rotációskapától kezdve minden. Mikor az osztálykiránduláson ezen röhögtek, én meg egyedül ültem. Kerültek mint a leprást és kiemelték többször, hogy a fogaim miatt.
Tévúton járok igen. :)) Ilyen dolgokat viccből mondanak a másiknak. Nem járunk tévúton... Tapasztalat sajnos.
Felnőttként ha ismeretlen emberrel kell beszélnem, már szorongok, mit gondolhat rólam.
Én is voltam már fogorvosnál, nyilván fogszabályzó szükséges. És nekem is ki kellene szedni a bölcsességfogaim is. Olyan másfél milliót mondott az orvos. Nyilván nem egyszerű összeszedni. Szüleim is költöttek rá gyerekkorban, aztán értelme se volt. :(
Neked kérdező tervben van a fogszabályzás?
Az a baj hogy a kérdező és a 15-ös már nagyon mélyen beleásták magukat ebbe a hitvilágba, ráadásul partnert is találtak egymásban amivel tovább szilárdíthatják egymásban ezt a meggyőződést, és kívülről szinte semmi esély ezen változtatni, valami irdatlan nagy sokk tudná őket ebből kihozni, valami olyan ellentmondó dolog amit már sehogy se tudnának kimagyarázni.
Ugyanígy működnek a párthovatartozások, a vallások, szekták, babonák. A mechanizmus itt is ugyanaz csak kicsiben.
15# Minden szóval egyetértek. Nem tapasztalták meg, hogy iskolában és egyetemen milyen kiközösítettnek lenni, felnőttkorban pedig becsukódó ajtók és lehetőségek, a munka és a felnőttek világában pedig megkell alázkodni egy rossz fogú embernek és ezerrel kell teperni és hajtani garantált bérminimumért, hiába tanult, képzett és van szakértelme.
Utolsó válaszolóknak: Ti könnyen beszéltek, mert nem voltatok ilyen helyzetben... nagyon nem. A felnőttek világában valóban nem csúfolnak ki, hanem sokkal rosszabb történik. Elfordulnak tőled, levegőnek néznek, egyszerűen nem barátkoznak veled, nem kapsz meg jó állásokat, mert nem vagy csapatba illő, nem vagy reprezentatív, hiába tanult és képzett diplomás szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!