Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Éreztél már olyat, hogy...

Éreztél már olyat, hogy "nincs kedved" az őszhöz meg a télbe menetelhez?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem kívánságműsor, tudom, hogy milyen éghajlaton élünk, ismerem az évszakok váltakozását stb stb. Az eszemmel tisztában vagyok mindezzel. Az önjelölt bölcs kárörvendők még élvezik is az ember nyomorát, ezt is tudom. A kérdés az, hogy más is volt úgy, egyszerűen semmi kanala nincs ehhez a megyünk bele ebbe a búbalabeleéül szarba, hogy hideg, hogy sötét, hogy depi, stb stb? És hogy elkeserít, hogy milyen messze van a következő nyár? Járt más is így?
2023. okt. 10. 18:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Minden egyes évvel jobban és jobban utálom. Gyűlölök fázni, és eléggé fázós vagyok. De olyan szinten, hogy míg a legtöbben nyígtak a harminc fok miatt nyáron, rajtam akkor még volt egy vékony kardigán, és komfortos volt.

Egyszerűen nem tudok úgy felöltözni ezekben az évszakokban, hogy ne fázzak, nem tudok elaludni, vastag pizsamára vett pulcsira húzott takaróban se, hogy az jó legyen (még nem kapcsolták be a fűtést nálunk, 17 fok van és jeges pokolnak élem meg), plusz már most megfáztam. Nem vagyok rosszul, vagy lázas, vagy ilyesmi, csak megkezdtem az orrfúlyós időszakot, ez nálam októbertől áprilisig tart. Nő vagyok, ilyenkor semmi alapozót nem használhatok, mert két perccel azután, hogy kiléptem a lépcsóházból, ki kell fújni az orrom és letörlöm az egészet. Utálom. Gyűlölök fázni. Gyűlölöm az egészet, hogy 4-5 réteg ruhát kell magamra vegyek, csak, hogy már csak picit vacogjak, és ne nagyon. Még rosszabb otthon, ahol "ez ilyen összebújós időszak", de központi fűtés még négy napig nem lesz, és ha mégis, a szomszédaim akkora szarrágóak, hogy elzárják, nekünk meg szigeteletlen a panel, szökik ki a meleg, jó, ha 21 fok van benn, az nekem két pulcsiban talán elviselhető úgy, hogy otthon inaktív vagyok. Jelenleg 17 fok volt, be is izzítottam a hősugárzót, amint hazaértem.

2023. okt. 11. 18:19
 12/13 A kérdező kommentje:
11-es nagyon veled érzek. Annyira ugyan nem vagyok fázós, de ahogy idősödöm, a nagy elfogadó bölcsesség helyett egy ugyanilyen, ahogy írod, hogy évről évre egyre nehezebben viselem.
2023. okt. 13. 07:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Én még csak nem is vagyok idős, harminc leszek :D De a kortársaim ugyanezt tapasztalják, és érdekes módon aki pl. a meleget nem bírj, arról számolt be, hogy sokkal rosszabbul viseli a forró nyarakat évről évre. Szóval csökken a toleranciánk, ez van.
2023. okt. 14. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!