Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok ember miért nem tudja...

Sok ember miért nem tudja elfogadni, hogy egyszer meg fogunk halni, mert ez az élet rendje?

Figyelt kérdés

Menekülhetünk a vallásokba, szórakozásba, stb. a kaszás ott lebeg a fejünk fölött, bármikor meghalhatunk, és meg is fogunk halni, mert ez az élet rendje.

Miért ennyire tabu a halál?

Egy full természetes dolog.

Azon kell lenni, hogy amikor odaérünk, addigra elrendezzük a dolgainkat.

2023. szept. 30. 12:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, a felsorolásomban sok mindent említek, de te mégis egyedül csak a pénzt emeled ki? Miért is? Kitalálom, "akkor ezért keményen meg kell dolgozni, talán kockázatokat is kell vállalni." Ez vagy te. Gondolom igényeid az eget verik, és irigyled azt, aki nem olyan, mint te.

Végig hallgattam egy germán gyógytudományokkal foglalkozó ember videója, felismertem, hogy halálfélelmem van, ettől függetlenül sikeres ember vagyok. És már azelőtt sikeres lettem, hogy ezt felismertem.

A sikeresség és a halállal való szembenézés nem függ össze.

De te csak hitegess magad ezzel, légy irigy, aki jobb anyagi helyzettel rendelkezik, mint te.

A halállal való foglalkozás bizonyos szint után már nem egészséges.

2023. szept. 30. 13:49
 12/14 A kérdező kommentje:

"Miért is?"

>Mert veled ellentétben nekem nincs időm az érveidet oda-vissza átvenni, amik egyébként is átfedésben vannak egymással. Az egészséges életmódhoz pénz kell, ezért van az, hogy a szegények el vannak hízva, mert előbbieknek nincs pénzük az egészséges életmódon fenntartani:

[link]

"Gondolom igényeid az eget verik"

Gondolni bármit gondolhatsz, de egyúttal tévedhesz is. És most tévedsz. Ráadásul úgy tűnik, még érvelési hibát is követtél el:

[link]

"És már azelőtt sikeres lettem, hogy ezt felismertem."

>Most nem tudom, kivel vitatkozol.

A #8-as kommentben leírtam, hogy "Én amondó vagyok, hogy mindenkinek egyéni útja van az életben a siker felé.". Vagyis nem állítom egzakt módon, hogy a halállal való szembenézés a siker egyedüli kulcsa.

"A sikeresség és a halállal való szembenézés nem függ össze."

>Fogalmazzunk úgy, hogy nálad nem függ össze.

Az antik filozófia is felismerte, hogy a halálom való gondolkodás az életminőséget növeli. Amit aztán manapság újra felfedeztek:

[link]

"De te csak hitegess magad ezzel, légy irigy, aki jobb anyagi helyzettel rendelkezik, mint te."

>Erre az érvelési hibára már reagáltam fentebb.

"A halállal való foglalkozás bizonyos szint után már nem egészséges."

>Ezt másra is el lehet mondani, másból is megárt a sok. Amúgy tudom, hogy nálad hol van az a szint. (De nem is érdekel...). A társadalomban a halál alapvetően tabu téma, nem is igazán beszélnek róla, szóval nem nagyon kell szintekről beszélni. Ezt jól kifigurázta az idei Barbie film is az egyik jelenetben.

2023. szept. 30. 16:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A halált legtöbben elfogadjuk, de a haldoklás a baromi nehéz. A híradókba bekerülő balesetek, amikor 1 sec alatt meghal valaki, csak egy nagyon kicsi százaléka a naponta meghaló embereknek. Legtöbbünk elfekvőben, ápolási osztályon, pszichiátriai gondozóban, vagy otthon egy full kimerült rokon mellett fog meghalni több év élőhalott lét után.
2023. szept. 30. 17:21
 14/14 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, ahhoz, hogy egészségesen éljen valaki, nem feltétlen kell sok pénz. Pl. hány mai ember megy le futni, vagy sportol okostelefon nyomkodás helyett? Hány mai ember választja a meki helyett más kajáldákat, ahol egészségesen lehet étkezni? Hány ember választja a vizet a kóla és a cukros lötty helyett?

Hány háztartás készíti el otthon a saját, egészséges kenyerét, ami a bolti ár töredékéből kijön?

Vajon a szülők miért vesznek orrba-szájba cukrokat, nasikat a gyerekeiknek gyümölcs helyett? (Egy tábla csoki, vagy egy zacskó cukorka kg-s ára többszöröse, mint egy kg gyümölcs.)

A magadfajta érzékenyeken jönnek mindig azzal az érvvel, hogy "személyeskedés"t kaptak, és jaj, a lelkükbe gázoltak a kommenttel.

Hány család foglalkozik a lelki egészség megőrzésével, ami NULLA, hangsúlyozom megint, 0 forintba kerül? Pl. leülnek, meditálnak, elcsendesednek, kibeszélik a nap történéseit, szeretik egymást, odafigyelnek egymásra és megtanulják a helyes stresszkezelést?

Rengeteg az idegbeteg ember, az utak tele vannak frusztrált vezetőkkel, gyorsan..hamar.. azonnal mindent.

Nagyon sok betegség pedig lelkieredetű. Gondoljunk csak bele a stresszes életvitel mennyi betegség melegágya.

"Amúgy tudom, hogy nálad hol van az a szint."

Miből gondolod, hogy tudod? Azt se tudod, hogy ki vagyok, nem is ismersz!

Csak, hogy idézzelek: "Gondolni bármit gondolhatsz, de egyúttal tévedhesz is."

"A társadalomban a halál alapvetően tabu téma"

Nem mindegyik társadalomban!

2023. szept. 30. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!