Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az hogy Magyarország...

Miért van az hogy Magyarországon sokan nem tudják elfogadni azt, hogy valaki másmilyen mint a többi ember (pl. fekete, bevándorló vagy meleg etc.)? Őket hívjuk rasszistáknak?

Figyelt kérdés

2020. jún. 2. 13:41
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Sokan? Kik? Mindenhol vannak szélsőséges csoportok, akik senkit és semmit nem fogadnak el.

Én a környezetemben nem látok ilyet. Pedig elég sok külföldi hallgató van nálunk az egyetemen. És sok külföldi itt is maradt a városunkban. Konkrétan meleg szórakozóhely is volt. Oda is jártak tök sokan, akik nem is melegek.

2020. jún. 2. 13:45
 2/6 Mr.Q77 ***** válasza:
92%

1. kérdésed: definiáld mennyi az a sok? És vesd össze más országok hasonló adatával. ... amúgy mire alapozod ezt? Magyarországon mind a "bevándorlók" mind a "feketék" eléggé elhanyagolható számban vannak jelen, És a melegekkel kapcsolatban mire gondolsz miért nem vagyunk elfogadóak?

2. kérdésed: A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel

2020. jún. 2. 13:54
 3/6 Sunshinedoll ***** válasza:
73%
Orbán Magyarországa a fasizmusra épült, mégis milyen szolidaritást vársz?
2020. jún. 2. 13:58
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Miért szűkíted ezt le az országra? Mindenhol van sajnos kirekesztés.
2020. jún. 2. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:
81%
Sok magyar a saját honfitársát is belefojtaná egyetlen kanál vízbe - csak azért, mert nem ugyanazt gondolja mindenről, mint ő és nem bólogat mindenre egyetértően. Ami az általad elfogadóként értelmezett embereket illeti: Alapjában a többség nem szélsőséges, de mindenki meghúz olyan határokat, amelyeken belül lépve más megsérti az intim szféráját. Van aki keményen védi ezt a szféráját és van, aki kevésbé - vagy egyáltalán nem. Ettől függetlenül a többség szerintem úgy van ezzel az elfogadással, hogy amíg nem érzi cseszegetve magát vagy nem érzi úgy, hogy egy általa senkinek tartott embert vagy réteget sokkal nagyobb pozitív figyelemmel tüntet ki az éppen aktuális hatalom, mint őt, - tehát nem érzi magát hátrányosan megkülönböztetve mások boldogulásának zálogaként, addig nem hőbörög és nem csinál felesleges jeleneteket. Az viszont nincs rendben, hogy mosolyogva, mindenre rálegyintve éld úgy le az életed (egy szakaszát), hogy amíg te semmire nem jutsz, bármit is teszel, addig másoknak alanyi jogon "az ölébe hullik" mindaz, amiért te adott esetben akár éveken keresztül is dolgoztál (sokszor sikertelenül). És amikor a kedvezményezett rétegnek semmi nem elég, mert még többet és többet akar lehúzni a többiektől "alanyi jogon", akkor azért sok embernek "kinyílik a bicska a zsebében"! Nekem például semmi bajom a melegekkel (transzvesztitákkal és egyéb csodabogarakkal, akikkel csúnyán elbánt a természet) - amíg nem kérkednek ezzel és nem állítják be "biológiai csodaként" a létezésüket, - a hálószoba ajtaja mögött tartják a nemi identitásukat és nem zaklatnak senkit akaratuk ellenére. Hasonlóan viszonyulok a négerekhez, sárgákhoz, szomszéd országok jobb sorsra érdemes polgáraihoz - amíg nem kovácsolnak mások kárára előnyt a mivoltukból, nem bújnak a származásuk mögé, amikor valami aljas dolgot tesznek meg más ember kárára. De az nem tetszik, amikor törvény kötelez arra, hogy bárkit is akaratom ellenére ajnározzak, ünnepeljek, tapsikoljak neki! A rasszista gyűlöl valamilyen emberi fajt - függetlenül attól, hogy az rászolgált-e a gyűlöletre vagy sem! Ez nem én vagyok! És az sem én vagyok, aki keresi az okot, hogy gyűlölködhessen! Speciel, magam is megvetem az ok nélkül - vagy mondva csinált okokkal - gyűlölködőket! Az viszont nem fér bele, hogy ide kéredzkedik valaki, hogy adjon neki ez az ország otthont, - miután sátrat vert itt, körbe piszkít, rombol maga körül mindent, amerre jár, munkát még fekete-fehér fényképről sem látott, - és fél év múlva már öklét rázva, követ dobálva a helyiekre követeli a jussait, ill. vallási objektumok építtetését. Nyitva az ajtó kifelé is, - keressen egy olyan helyet, ahol ezt tolerálják!
2020. jún. 2. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:
66%
Sokan tanult tehetetlenségben szenvednek: nem tudják megoldani, fenntartani normálisan a saját életüket, így palástolják azzal, hogy (képletesen írva) a Csivava kiskutyától kezdve az óriásdömperig képesek mindenkibe, mindenbe belekötni, így az el nem fogadás beindul.
2020. jún. 2. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!