Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Magyarországon élő nőknek...

A Magyarországon élő nőknek miért csak ~27%-a annyira eszes, hogy egyetlen gyereket sem szül? (Népszámlálás)

Figyelt kérdés

2023. szept. 27. 23:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, elég naiv vagy. Ez nem magyar probléma. A teljes fejlett világé.
2023. szept. 28. 20:15
 22/30 anonim ***** válasza:
75%
Abba senki nem gondol bele, hogy az ipari forradalom idején volt egy népességrobbanás (ami most a szegény országokban van) - és most végre szépen elkezdtünk visszafogyni. Békés körülmények között, lassan. Ehhez lenne idő alkalmazkodni, nem pedig a szaporodást eröltetni, ahogy a Ratkó-érában tették. Na annak isszuk most a levét: egyszerre egy nagyobb tömeg fog nyugdíjba menni. Ha akkor nem nyomják meg a születésszámot erővel, akkor könnyebben kezelhető lenne a helyzet.
2023. szept. 29. 20:09
 23/30 anonim ***** válasza:
38%
A Ratkó korszak szülöttei már nyugdíjasok.
2023. szept. 29. 20:27
 24/30 anonim ***** válasza:
Sokan még mindig nyomják, mert a rendszerváltás környékén nem jelentette be őket a munkahelyük, így pár évet kénytelenek ráhúzni.
2023. okt. 1. 15:38
 25/30 anonim ***** válasza:
78%

Nullás leszek, de már megszoktam.😄 én azt sem hiszem el, hogy olyan hú, de nagyon fogynánk. Mindenhol minden tele emberrel, több százezer autó, hömpölygő tömeg. Egyszerűen a sima megfigyelés ellentmond a propagandának, hogy fogyunk, tessék csak szülni!

Bár ahogy a világpolitika alakul, ez az óriási embertömeg problémája nagyon is belátható időn belül megoldódik.

2023. okt. 14. 14:06
 26/30 anonim ***** válasza:

A föld népesedik túl. De nem Magyarország. Ha végig vitted volna a gondolatmenetet, akkor rájöttél volna, hogy itthon még a szinten tartást sem érjük el. Ebből következik, hogy ez ellen ellenintézkedés kell. A hatalmon lévő kormány ellenintézkedései a gyerekvállalást serkentő intézkések tárháza.

Az meg, hogy egy nő nem akar szülni az mitől függ??

Hagyom ötletelj. De azért 3 dobogóst szedjél össze.

Férfiakkal mi van? Mit tesznek a szaporulatért?

2023. okt. 15. 23:43
 27/30 anonim ***** válasza:
83%

Miért kéne pont ezt a népsűrűséget megtartani itthon?

A fejlődéssel egyre több erőforrást vesz igénybe egy ember, és már így is valamikorra szeptemberre kimerítjük az éves forrásainkat.

Teljesen logikus alkalmazkodás a népességfogyás.

2023. okt. 16. 09:26
 28/30 A kérdező kommentje:
Szerintem ezen a 93 ezer km²-en tökéletesen elég lenne 9,3 millió lakos. De ez az embermennyiség csupa magas minőségű egyénből álljon: mindnek legyen jó szakképesítése vagy szakképzettsége; intelligens, kulturált, művelt ember legyen. Egyetlen Dulin Metta vagy PSG Ogli 7 se legyen köztük.
2023. okt. 16. 12:04
 29/30 anonim ***** válasza:
Szerencsére csak a másodikròl tudom, hogy kicsoda. Az első gondolom kihagyhato
2023. okt. 16. 12:19
 30/30 anonim ***** válasza:

Én egyikről sem tudom, kicsoda.

De ha a leszakadt réteget is átlagos szintre akarod hozni, garantáltan kevés az eltartóképesség. Én úgy harmadára becsülöm az optimális mennyiséget.

2023. okt. 16. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!