Hova tegyem ezeket a papírokat?

google drive
vagy egyszerűen elküldöd a saját e-mail címedre, és odafigyelsz, hogy ki ne töröld.

Pár éve egy bank kintlevőségkezelési részlegén dolgoztam irodai adminisztrátorként (kvázi a behajtók titkárnője voltam szebben megfogalmazva). Ott az volt a munkám, hogy a raktárban lévő ótvar mennyiségű dokumentumot beszkenneljem, ellenőrizzem, hogy látszik-e jól minden, majd kategorizálva elmentsem, és lepecsételjem, hogy na ez a 10kg papír is mehet a darálóba.
Azóta kb. csak az irataimat, a végzettségemet igazoló okiratot, meg az éppen aktuális szerződéseket (a cég, aminek épp dolgozom, a lakás, amit épp bérlek) tartom meg fizikai formában, ha a banknak jók voltak az iratok elektronikus formában, akkor szerintem nekem is azok lesznek, bár kötve hiszem, hogy valaha is szükségem lesz a kettővel ezelőtti albérletem bérleti szerződésére, vagy a motorom adásvételijére.
Orvosi papírokat meg pláne felesleges megőrizni, pár hónapja ért egy kisebb háztartási baleset, amely során nyers hússal szennyezett kést szúrtam magamba, és teljes sokkban próbáltam viszaemlékezni, hogy mikor kaptam utoljára tetanuszt, de nem kellett, mert ott volt az adatbázisban még az is, hogy 2001-ben kihúzták az egyik tejfogamat.
Egyébként a születési anyakönyvi kivonatom nekem tényleg nincs meg (anyámék házában volt, és eladták a házat a bútorral együtt, amiben tartották), nem tudom, még sosem kérte el senki, ha kiderül, hogy nincs, akkor pótolják majd, vagy jön egy hivatalnok, és eltöröl a létezésből? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!