Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valakit rossz dolgok...

Ha valakit rossz dolgok érnek,rossz időszakon mennek keresztül miért tàvolodnak el hozzàjuk közel àlló emberektől?

Figyelt kérdés
2023. szept. 22. 12:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán így akarják óvni őket, hiszen senkinek sem felemelő, ha egy folyton búslakodó emberrel kell lenni.
2023. szept. 22. 12:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Részemről: fárasztó magyarázkodni és a segítőkészségüket elfogadni. Ezenkívül óvom őket magamtól, nekem pedig jobb ilyenkor egyedül lenni.
2023. szept. 22. 12:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor csinálom ezt, amikor tudom, hogy úgysem tudnak segíteni, vagy kifejezetten teher lenne, akadályoznának abban, hogy könnyebben tovább tudjak lendülni, vagy pedig olyan a probléma, ami nem tartozik rájuk, semmi közük hozzá, nem beszélhetek róla nekik, és nem akarom, hogy faggatózzanak.
2023. szept. 22. 12:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan vagyok a mint a macskák. Így tudok a leghatékonyabban gyógyulni. Ráadásul sérülten nem akarok mások között lenni, kitenni magam a "támadásnak", amire nem tudnék úgy reagálni mint normál állapotban. Inkább teljes erőből a gyógyulásomra koncentrálok, és elvonulva a világtól. De részben az is megvan amit a többiek írnak, hogy tudom ilyenkor én magam se lennék akkora társaság, hiszen közel sem funkcionálok 100%on. És szeretek úgy részt venni a társaságban, ha kifejezetten elememben vagyok.
2023. szept. 22. 13:18
 5/11 anonim ***** válasza:
22%
Általában nem akarnak felelősséget vállalni semmiért-senkiért sem. Általában az ő saját gondjuk még nagyobb, mint az adott eemberé, így nem akarnak +1-et még magukra venni.
2023. szept. 22. 13:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előzőkhöz. Illetve nem esik jól az embernek, ha ő épp elbukott valamiben, míg mellette mindenki előrelép. Nem jó hallgatni, hogy "lediplomáztam", "megházasodtam", "előléptettem", "körbeutaztam a világot" stb, mikor épp nagyon rossz passzban vagy. Meg hogy nézne ki a beszélgetés?

- Szia, hogy vagy?

- Szia! Huhh képzeld annyi minden történt mióta nem találkoztunk (ide felsorolni: diploma, külföld, utazás, párkapcsolati előrelépés, munkahelyi előrelépés vagy bármi siker). És veled mi a helyzet, mesélj!

- Ohh gratulálok. Háát velem nem alakultak jól a dolgok mostanában. Nem találtam munkát, a szüleim ki akarnak tenni és a barátnőmmel is megromlott a kapcsolatunk. (Vagy bármi egyéb probléma)

Nem egyszerű egy ilyen beszélgetés egyik félnek sem.

2023. szept. 22. 13:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Aki nagy változáson megy keresztül (mindegy h jó vagy rossz),az eltávolodik a közegétől. Aztán amikor megszokottá vált a dolog, keres magának új közeget,vagy talán visszatér a régibe.
2023. szept. 22. 15:12
 8/11 A kérdező kommentje:
7.Igen,pont ezt tapasztalom valakinel ...es ez nagyon fajo,mert leredukalta a kapcsolatot..Szerinted mi az oka ilyenkor a kozeg valtasnak?
2023. szept. 22. 16:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy vagyok, mint a macska, olyankor elvonulok inkább, behúzom fülem-farkam, és minimalizálom a kapcsolatot. Férj, gyerek az oké, de pl. nem kell anyám, nem kell a testvérem, barátnők, ismerősök pláne nem. (De úgy őszintén, a másik az, hogy türelmem sincs senkihez olyankor, hogy még rám ömlessze a saját nyűgjét.)
2023. szept. 23. 15:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az az oka,hogy nem akarsz egyfolytában magyarázkodni. Akár jó,akár rossz dolog történt, egyszerűen megunod a szokásos köröket,hogy elmagyarázd az új érzéseket. Ha tragédia történt, nincs kedved újra és újra panaszkodni,sajnálkozást kiváltani,vagy éppen azt magyarázni,hogy a borzalmak ellenére mégis vannak boldog perceid is.

Ha jó dolog történik,nincs kedved mindig beszámolni róla,hogy honnan van időd, pénzed, motivációd stb.

Szóval meg kell szoknod a változást,hogy egy kicsit új ember lettél,aztán majd újra nyitsz az emberek felé.

2023. szept. 24. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!