Szerintetek elvállaljam az előadást?
Ha van időd alaposan felkészülni, akkor igen.
Mondjuk én nem vagyok izgulós, és sok előadást tartottam már, én biztos vállalnám.
Ahogy Virág elvtárs mondaná a Tanú c. filmben: "Menet közben kell az önbizalmat megszerezni." :-)
Több évtizedet töltöttem már el színpadokon. Ha egy átlagos nézőt felhívok a színpadra, többnyire köpni-nyelni nem tud amikor szembesül azzal, hogy több száz ember ül vele szemben és mindenki őt nézi.
Magyarul esélyes, hogy hebegni-habogni fogsz ha kevés az önbizalmad.
De amúgy ezt is be lehet gyakorolni.
Szerintem az hajtson, akkor vállald el, ha valami újszerű módon, például közérthetőbben a lényeget kiemelve tudod előadni a témát. Tehát ha van valami egyedi nézőpontod, ami másnak nincs, még ha amugy nagyobb is a tudása a területen.
Azt mondom, hogy akkor fog jól menni, ha lesz valami plusz motivációd az előadásra, nem pedig csak túl lenni rajta valahogy. Szóval ne az előadásra koncenrálj, hanem arra hogy megtanítasz, megismertetsz valamít a hallgatókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!