Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rengeteg nárcisztikus zavarban...

Rengeteg nárcisztikus zavarban szenvedő ember van.Sok beképzelt, gőgös is van. Önzés, és empátia hiány, tiszteletlenség jellemző. És a butaság. Mennyire látjátok így?

Figyelt kérdés

kevesen törődnek másokkal, úgy érzik csak ők vannak, és sokan cinikusak, gúnyolódók

Tisztelet a kivételnem

2023. szept. 17. 03:35
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

trichard

Köszi elismerő szavaidat, aranyos vagy 🙂

2023. szept. 29. 19:18
 12/27 anonim ***** válasza:
93%

"Válaszaitokból jól látszik, amit magyar szakemberek állapítottak meg: a magyarok pszichológiai ismeretei, pszichológiai kultúráltsága alacsony szintű."

Jajj ne mondd ezt! Tele van ez az oldal is unatkozó titkárnőkkel, akik megállapítják, hogy komplexusaid miatt volt bunkó veled a pénztáros!

Komolyra fordítva: a magyarok többsége indokolatlanul beképzelt, viszont jóval tájékozatlanabb és egyszerűbb, mint a külföldi. Ezen az oldalon is láthatod, hogy a többségnek a szövegértéssel és komoly gondja van, viszont akkora szája, hogy hihetetlen.

Az pedig szintén magyar "betegség", hogy sokan megmaradnak egy gúnyolódó gyerek szintjén.

Szóval sztem ez nárcizmus, egyszerűen csak primitív, éretlen a magyarok többsége különböző okokból.

2023. nov. 6. 09:59
 13/27 A kérdező kommentje:
Elképesztő, milyen a buta ember, mindent tud, és leszól másokat. Nem én mondom, hogy sok a nárci személyiségzavaros ember, szakemberek mondják. De több kommentelő engem szíd. Lehengerlően kioszt engem. Nem baj, mert bemutatkozik. Egy témát vetettem fel és többen megmutattátok, mennyire valós probléma, amit a témában leírtam, szakemberektől idézve.
2023. nov. 19. 18:37
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd kérdező, ezeknek szinte csak a Mónika show szereplőkkel van napi kapcsolata, és besokalltak hogy az ilyenek mindenre nárcit mondanak mert valahol hallották. Olyan közegben mozogva tényleg frusztráló lehet ezt a szót állandóan hallgatni. De amúgy vannak akik értik miről beszélsz, csak itt a gyakorin nem látod ha a válaszolónak is kilóg a szájából a kapanyél.
2023. dec. 1. 11:06
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Engem az zavar a kérdésben, hogy a "nárcisztikusságot" általánosítva, egyfajta "emberi tulajdonságnak" szeretnéd beállítani.

Nárcisztikusság mindenkiben van, de nekem úgy tűnik, hogy magára a nárcisztikus személyiségzavarra szeretnél utalni, mintha ez mindenkit érintene, pedig ez nem így van.

Nárcisztikus személyiségzavar nélkül is lehet bárki irigy-önző, nagyképű, arrogáns.

2023. dec. 1. 11:19
 16/27 A kérdező kommentje:

14/15

Ez így igaz. Ha szakember mondaná az ilyeneknek, arra is ugyanilyen "okosan" reagálnának.

2023. dec. 5. 08:52
 17/27 A kérdező kommentje:

12/16

Igen, a gúnyolódás, cinizmus jellemző. Buták. Mondjuk ki, ez van.

2023. dec. 5. 08:54
 18/27 A kérdező kommentje:

15/16

Igen. Van egészséges szintű nárcizmus. A gyerekek egy ideig nárcisztikusok. Aztán kezdenek szocializálódni, kifejlődik az empátia. A nárcizmus, ha az személyiségzavar, annak vannak fokozatai. Legsúlyosabb a malignus nárcizmus. A mai korban nőtt az ilyen zavarok száma. Gyerekkorra vezethető vissza, vagy túlkényeztetik, mindent megengednek, vagy ignorálják, elhanyagolják, verik, bántalmazzák, vagy paretifikálják, stb.

2023. dec. 5. 09:00
 19/27 trichard2001 ***** válasza:
43%
sírni fogsz kérdező?
2024. jan. 21. 21:18
 20/27 A kérdező kommentje:

trichard2001

nem biztos, mert nem látlak, ...

2024. febr. 6. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!