Férfiak esetén a társadalom sokkal inkább elfogadja, ha nincs gyerekük?
#9 Olyan ismerősöm nincs, vagy nem tudok róla.
#10 A feminizmus valódi szándéka nem ez, de ez már messzire vezetne.
7 csá, feminista vagyok, anya is feminista és még a nagymamák is.
Egyik nagyszülőnek 4 gyereke van, a másiknak 2, nekem pedig van 1 féltesóm (közös az anya, az apukája meg meghalt) és egy teljesen vérszerinti.
A feministák is akarnak gyereket. Mi azt nem akarjuk, hogy bioinkubátornak nézzenek minket. Van, amelyik feminista akar gyereket és van olyan feminista, aki még akar....és ez nem függ össze a feminizmussal.
#7 Hát ahhoz képest én 99%-ban kb mindenütt azt hallom/látom/tapasztalom, hogy valamiért a gyerekesek nem képesek tiszteletben tartani, ha valaki nem akar gyereket és megy a hüledezés meg a beleokoskodás és győzködés.
Elég itt is megnézni a hasonló jellegű kérdéseket, kb kivétel nélkül mindegyik alatt megjelentek a fent említett típusú emberek és jöttek a "bezzeg régen", "a gyerek az élet értelme", "majd ha öreg leszel" dumával.
Dehogy hazugság, számtalanszor voltam én magam is fültanúja/szemtanúja az esetnek, kismilliószor olvastam itt is és egyéb fb-s posztok alatt a "hittérítést", hogy aki nem akar gyereket önző, igen is kell gyerek mindenkinek, úgyis meggondolod majd magad, mi lesz veled öregkorodban stb stb. A nyilvánvalót ne tagadjuk már, a mai napig rengetegen képtelenek elfogadni, ha valaki nem kíván gyereket vállalni.
A feminizmusnak meg köze nincs ehhez, annak pont az a lényege, hogy azt csinálhatod, amit akarsz. Ha akarsz gyereket, akkor szülsz, ha nem, akkor nem, ennyi.
És kit érdekel, hogy TE nem tapasztaltad? Vagy tényleg annyira egoista vagy, hogy azt képzeled, hogy ha valamit te személy szerint nem tapasztaltál még, akkor az nincs is?
Én viszont tapasztaltam (ahogy sokan mások is), nem 1x, nem 2x, hanem rengetegszer. Munkahelyen, ismerősi/baráti körben, rokonságban, csak h pár példát mondjak. De nyugodtan nézz szét itt is, elhiheted h azok a kérdések alatt, ahol gyerekvállalásról van szó nem lesznek olyanok, max elvétve, akik odaböfögik, h "márpedig ne szüljél", ellenben ha valaki azt írja nem akar gyereket, akkor egyből megjelennek az okosok és megmagyarázzák, h az ilyen ember önző, gonosz, egoista és igen is kellene az a gyerek, mert tuti majd jól megbánja. Családi kapcsolatok topikban is rendszeresen írják ki fiatal házasok vagy kapcsolatban élők, hogy nyaggatják őket a rokonok mikor lesz már gyerek vagy anyósék azon nyekeregnek, h nem akarnak gyereket stb stb. Aki ezt tagadja, az szimplán erősen korlátolt és nem hajlandó levenni a szemellenzőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!