Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez már kóros, vagy csak simán...

Ez már kóros, vagy csak simán nagyon introvertált vagyok?

Figyelt kérdés

'Social anxiety'-m van, mellette introvertált is vagyok.

Ez abban nyilvánul meg, hogy a férjemen és lányomon kívül senkivel nem beszélgetek, barátkozok. Rokonokkal szoktam beszélni, de velük is csak akkor, ha ők keresnek. Egyszerűen nem érdekelnek az emberi kapcsolatok.

Ma volt ovis szülői, az anyukák előtte meg utána is még maradtak beszélgetni, én meg el sem tudtam képzelni, hogy a kötelezőn kívül mást is beszéljek. Voltak kisgyerekes ismerőseim, de mindegyik annyira felszínes és csak a gyerek miatt volt, hogy még facebookrol is letöröltem magam, hogy ne kelljen kapcsolatot ápolnom senkivel. Egyszerűen fárasztó másokkal beszélgetni, kapcsolatot tartani, inkább mindenkit ellökök magamtól, mondjuk amúgy is úgy érzem/látom, hogy gyerekkorom óta mindig én voltam a 'harmadik', soha senkinek nem voltam 'első' barát, már ha értitek.

Mások is vannak így? Amikor a gyerekekre várunk ebéd után, akkor is csak köszönök mindenkinek, majd külön állok és várok. 🤷🏼‍♀️

2023. szept. 14. 20:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
95%
10# diagnózist inkább orvos állítson fel, ne egy teszt...
2023. szept. 15. 08:42
 12/13 A kérdező kommentje:
Csináltunk már tesztet a férjemmel, mert gyanús volt, hogy ő autista, és be is bizonyosodott nagyon keményen, nekem viszont ADHD-m van. De nem gondolnám, hogy ez ettől lenne.
2023. szept. 15. 09:32
 13/13 anonim ***** válasza:
48%

11: természetesen pszicho állítson fel diagnózist, de a teszt el tudja dönteni hogy érdemes-e egyáltalán erre gyanakodni.

12: Ha a férjed az, akkor nagy esélyed van neked is rá, mivel ASDsek vonzzák egymást, hiszen mások nem igazán értik meg őket mert másképp reagálnak mint a tipikusok. Nőket nehezebb diagnosztizálni mert nagyon sikeresen tudnak "maszkolni", ezért még szakember is sokszor tévesen diagnosztizálja, pl ADHDnek, szociális fóbiának, stb, ill. az ASDs viselkedést nőknek jobban elnézi a társadalom ezért nem tűnik fel. Negyedannyi nőt diagnosztizálnak ASDvel, pedig elvileg ugyanannyinak lehet mint férfiaknak.

Az ASD egyik tulajdonsága hogy nagyon intenzíven élnek meg ingereket, és ezért emberekkel való interakció nekik különösen fárasztó, ezért jobban szeretnek egyedül lenni, vagy max 1-2 közeli emberrel, azokkal is egyesével, nem annyira csoportban.

Youtube tele van ilyen témájú videokkal, ASDsek is elmesélik élményeiket, nőknél mennyiben más stb. Érdemes lehet kicsit megnézni, lehet pár dolgot megmagyaráz, helyére rak és segít kezelni a nehezebb helyzeteket.

2023. szept. 15. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!