Szerettétek az Ikarus 280-as buszokat?
Ahol élek már sajnos nincs lehetőségem velük utazni, mert kivonták őket a forgalomból mind egy szálig, de amikor voltak még eszembe jut a megannyi számtalan pillanat, amit ezek a leharcolt háborús hősök okoztak.
Bírtam a motorhangjukat, amikor nyitották és zárták az ajtókat (jó levegős volt) és közben szólt a csengő. Igazi retro hangulatú gépek és jószágok voltak. Harmonika ajtóval vagy ráncajtóval az élen.
Amit külön kiemelnék még, hogy magyar gyártmány volt és az különösen megdobogtatta a szívem.
Milyen emlékeitek vannak róla?
Igen, szerettem őket. 1994-ben találkoztam először a D10-es (EURO-1-es) szériával, aminél a hűtőventillátor mágneskapcsolója nyekkent, amikor beindult. Imádtam azt a hangot:).
Na és a 3. tengely kényszerkormányzása is egyedi volt.
Gyerekkoromban az volt "A Busz". Ami nem Ikarus volt, az pedig turistabusz.
Aztan jott a 4XX szeria, az lett aztan "Az Uj Busz".
39F incel
Régen nem érdekelt, igazából még azt se tudtam hogy ez a típusszáma. Manapság igen, imádom. Mint az összes többi, számomra kedves régi retro emléket. Hiányoznak, és utólag szoktam nézegetni képeken, meg olvasni róla. Még játékba is moddolom :)
De gyanítom nálam ez inkább csak a nosztalgiáról szól. Sose tudom igazán jól értékelni a jelent, mindig utólag értékelődik fel, de akkor nagyon.
Szóval nektek is feltűnt, hogy a mai buszokon mindenki épphogy nem esik el, amikor elindul-megáll?
Nem tudom eldönteni, hogy a sofőrök hibája e ez, vagy ilyen durva a gáz/fék?
Az ülések nagyon keskenyek, a busz hátsó részén nincs levegő és van ahol ömlik a meleg valahonnan (nyáron durva élmény volt).
És még valami: bárhol utaztam busszal irtózatosan rázott. Az utak ilyen sz@rok, vagy a lengéscsillapítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!