Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyaroknál mi ez a saját...

Magyaroknál mi ez a saját ház, lakás mánia hogy ezért gürcölnek és mindent feladnak emiatt mikor több a hátránya mint előnye?

Figyelt kérdés
A "bezzeg" nyugaton meg tízmilliók élnek boldogan, gondtalanul bérelt lakásban, házban, kifizeti a bérleti díjat azt más dolga nincs, ha hiba van az tulaj sara, nem neki kell hitelt felvenni. Ha alkoholistáék vagy gazsiék költöznek a szomszédba felmondja a bérletet és átcuccol máshova. Ha más városban kap jobb melót, átcuccol oda.
2023. szept. 12. 19:31
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
79%
kezd el sorolni a hátrányait. Kíváncsi vagyok rá.
2023. szept. 12. 19:55
 12/36 anonim ***** válasza:
88%

Én tök szívesen élnék albérletben életem végéig, ha tudnám, hogy az az albérlet valójában életem végéig, vagy legalábbis hosszú távra szól, megfelelő szerződéssel, megfelelő karbantartással.

De amíg a fizetésemből csak a nagymama által lakott panelputrira telik ahol csak addig lakhatok amíg a tulaj gyereke nem óhajt oda költözni, addig jobb a saját.

Érdekes ez a saját lakás. 55 ezret fizetek hitelre, meg átlag 40 ezret rezsire. Ha kiadnám az egyik szobát amit nyilván nem akarok 35 évesen akkor 70-ér simán kivennék. Abból kijön a rezsi fele + hitel. Másik felét rezsinek meg bérlő fizeti. Szóval legrosszabb esetben is nullán vagyok.

Albérletben ha baj van mehetek Isten hírével, költözhetek anyámékhoz. Saját lakással is költözhetek ha baj van, de legalább kiadom és megvan egy minimálbér amiből ki tudom húzni.

2023. szept. 12. 19:56
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Itt jön be a bezzeg nyugaton!!

Nyugaton a szociális háló is erős és a munkanélküli járadék, valamint a jövedelempotlo támogatások is akkorák, amiből simán fizeted a bérleti díjat.

Ráadásul ezek minimum egy évig járnak.

Magyarországon max 3 hónapig kapsz annyi támogatást, ha elveszted a munkád, amiből csak a lakbér meg a rezsi jön ki. Akkor mit eszel abban a hónapban!?

Plusz nézd már meg, hogy egy ottani bernek hány százaléka egy lakbér és a magyar bernek hány százaléka?

Külföldön természetes a bérlés. Nálunk egy orosz rulett.

2023. szept. 12. 20:02
 14/36 anonim ***** válasza:
45%

10

Mert a hitelt azt nem kell fizetned ha elveszíted a jövedelemforrásodat? Vagy ezt hogy kell értelmezni?

Mert az én értelmezésem szerint a kérdés nem az volt, hogy jobb-e a saját lakás mint a bérelt lakás, mert nyilván jobb. A kérdés az, hogy megéri-e egész életedben azért dolgozni, hogy a panel 8.-on egy patkány lyukban mehess haza este 80 éves korodban.

Mert azt nem tudom, hogy mi lesz velem 80 éves koromban, de az tudom, hogy inkább megyek a híd alá, minthogy felvegyek 40 millió hitelt 30 évre... Arról már ne is beszéljünk, hogy szó szerint patkánylyukakat árulnak 40 millióért. Ez a nagy boldogság? Hogy egész életedben azért gürizel hogy egy 70-es években épült panel sz.rod legyen? Mert konkrétan akkor fog az egész életed bizonytalanná válni, amint felvetted a hitelt.

Egyébként az autó az ugyanez a téma, ugyanez a berögzött idióta gondolkodás, mert a magyarok 95%-a pénzügyi analfabéta.

Mert a magyarnak az számít, hogy az ő neve legyen a forgalmiban, ezért remegnek, ezért vesznek fel hitelt egy olyan használati tárgyra, amit egyébként a szabad ég alatt tárolnak, napról napra értéktelenedik a belefektett pénzük.

Nyugaton meg fizetnek havi 300-400 eurót, használják 5 évig, aztán beülnek egy újba. Az autó sosem lesz az övüké, de tökéletesen elvannak ezzel a ténnyel.

Apropó. Ilyet pár éve megpróbált Magyarországon a Skoda is, talán 1 évig volt futó projekt. Fizettél havi 120-150 ezret, de se téli-nyári gumira nem volt gondod, se ablaktörlő lapátra, a szervizt nem tudom, de talán az évi 1 olajcserét is állta a Skoda. Nem azért fuccsolt be, mert "kinek van havi 150 ezre egy autóra kifizetni", ugyanis rengetegen fizetnek a mai napig ennyit egy autóra amin hitel van. Azért fuccsolt be, mert nem az volt a forgalmiba írva, hogy Kiss Pista, hanem az hogy Skoda Magyarország, és mindenki teljesen el volt hűlve, hogy miért fizetne valamiért ami sosem lesz az övé... Hát akkor vegyél fel 8 milliót 120 hónapra, aztán 10 év múlva örülj hogy van egy autód, ha addig nem buksz bele a havi részletekbe, az "egyszer legyél csak munkaképtelen" monológ mellett.

Én Ausztriában élek, itt sem lesz soha lakásom, Magyarországra mégegyszer a lábam be nem teszem, úgyhogy én is tökéletesen elvagyok azzal a ténnyel, hogy dolgozom, jól keresek, van félretett pénzem, jól kezelem a bevételeim és én ragaszkodom ahhoz, hogy ez így is maradjon. Nekem nem kell a hitel általi létbizonytalanság 30 évig, mert hitelt vettem fel.

2023. szept. 12. 20:05
 15/36 anonim ***** válasza:
81%
#14 ja, nekem is ez volt egy lényeges szempont a kiköltözésnél: Magyarországon hiába kerestem nettó 500 ezret, nem tudtam annyit félretenni, hogy lehessen majd saját ingatlanom, de a mai árak mellett hülye is lettem volna ingatlant venni a valós értékük sokszorosáért. A másik opció meg az, hogy a fizetésem harmada-fele elmenne bérleti díjra. Külföldön csak a negyede megy el rá, marad pénz kocsira, nyaralásokra.
2023. szept. 12. 20:15
 16/36 anonim ***** válasza:
76%

Én megmondom őszintén azt bánom, hogy nem vettem/nem tudtam korábban lakást venni. Közel 30 éves koromig szoptam szobabérlésekkel, hogy meglegyen az önerő. Hát ott rohadjon meg az egész.

Amúgy egy proli környéken panel, de valahol még mindig jobb, mint kiszolgáltatva lenni mások baromságainak.

Ettől függetlenül igazat adok #14-esnek is. Tanultam, képeztem magam, hajtottam mint a hülye és a "jutalom" egy szaros proli panel. Ez azért nekem is odavágott lelkileg. Fiatalon sem voltak nagy igényeim, de a szaros Kádár kockák is elérhetetlenek lettek.

Egyetlen előnyöm, hogy "csak" 8 milliós hitelt vettem fel, ami m egy új kocsi ára szóval nem egy életre adósítottam magamat el.

2023. szept. 12. 20:19
 17/36 anonim ***** válasza:
6%
A magyar egyy akarnok. Nem tud meglenni a másikkal (pl.: albérlet, munkásszálló), másrészt egy képzeletbeli verseny van az agyában, hogy: "Nekem jobb lesz mindennél".
2023. szept. 12. 20:19
 18/36 anonim ***** válasza:
18%

Egyszerűbb a képlet, mint gondolnád!

A magyar embernek nem erőssége az alkalmazkodás és éppen ezért a legtöbb magyar mindent megpróbál elkövetni azért, hogy a lehető leghamarabb függetlenné tegye magát másoktól, ne érezze senki kiszolgáltatottjának magát. A szülői házból menekülés is ide vezethető vissza, - hogy vagy a szülőnek vagy a gyereknek szögesen ellentétes az elképzelése az életről, mint a másiknak. Amint alkalmat talál erre a gyerek, lép!

2023. szept. 12. 20:22
 19/36 anonim ***** válasza:
84%
Csak azt áruld el, hogy miért fizessek bérleti díjat egy lakásért úgy, hogy az a lakás valójában nem az enyém, és sosem lesz az. Miközben, ha a lakáshitelt fizetem, akkor előb-utóbb enyém lesz a lakás (ha csak közbe nem jön valami, ami miatt nem tudom fizetni a hitelt).
2023. szept. 12. 20:23
 20/36 anonim ***** válasza:
75%
Azok a vándor cigányok, akikkel példálóztál a kifejtésben, kérdező!
2023. szept. 12. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!