Igaz külföldön el megyek betanított munkának vagy pincérnak kétév után tudok autót meg lakást venni vagy ismerősöm csak felakar vágni?
#8 Megkérdezhetem melyik multi cég az? Kiváncsi vagyok hol vesznek át valakit azonnal középvezetőnek.
Egy svájcban élő magyar 🙂
Anno építésvezető ismerősöm:
2016 környékén keresett 250-300 ezret, projekt utáni prémium ilyen néhány 100 ezer volt. Nem volt céges autó, meg benzinpénz.
Nézegetett német-osztrák állásokat. Úgy indult, hogy kezdő építésvezetőt keresnek nettó 3.000 Euróért + cégautó + benzinpénz + fizetik a lakhatást.
Húsz éve élek Ausztriában és több mint tíz éve vagyok ugyanannál a cégnél.
2500€ nettó/160 óra a fizetésem.
Ez persze 14X egy évben.
És mégis:
az egészen biztos, hogy lakás vagy ház nem fog összejönni még itt dolgozva sem.
Autó is csak abban az esetben, ha nem egyedül kell fenntartani egy akármilyen pici lakást és emellett még megélni is ,amíg itt dolgozik az ember. Egyébként az sem megy. Mármint ha egy középkategóriás autót akarsz úgy 30.000€-ig. Természetesen úgy értem,hitelmentesen és nem bérautót szeretnél . Az utóbbi kettő simán sikerül,ha megfelelsz minden feltételnek és van néhány.
Két évet említettél. Kizárt dolog.
Ne hagyd magad hülyére venni a "barátodtól"☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!