Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért jelentkeznek egyre...

Miért jelentkeznek egyre kevesebben fizikai munkát igénylő szakmára?

Figyelt kérdés

2023. aug. 31. 22:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
22%
Egyre puhanyabbak meg lustabbak az emberek. Valszeg pont azer mert csak a gep elott ulnek. Ez mar ilyen kockavilag lett. Meg is ertenem ha legalabb kaszalnanak. De en be nem ulnek fele meg harmad ennyi penzer egy irodaba csak h ne faradjak el 😅 kozbe meg nyomjak h keves a love.. hat igy ja.
2023. szept. 1. 07:20
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
Csak a jó szakember keres nagyon jól. Abból pedig kevés lesz. A többség egészségileg és anyagilag tönkremegy és nem ér el szinte semmit. Függőségek és szenvedélyek viharában fog megöregedni és aztán nyomorogni. Sajnos elég jó eséllyel.
2023. szept. 1. 08:16
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

11

"De en be nem ulnek fele meg harmad ennyi penzer egy irodaba csak h ne faradjak el"

A szellemi munka jobban elfáraszt, csak szólok... Nekem felüdülés, ha fúrhatok, faraghatok, falat rakhatok vagy bonthatok. Utálom az állandó koncentrációt és a bejövő e-mailek és határidők, sokszor azonnalik hangját.

Stresszesebb, mint gondolod! Jó munkát!

2023. szept. 1. 08:18
 14/23 anonim ***** válasza:
66%
Nem sokan akarják az egészségüket félredobni csak azért hogy jellemzően 💩 fizuért robotoljanak idiótákkal körülvéve.
2023. szept. 1. 10:11
 15/23 anonim ***** válasza:
66%

Gyakorlatilag mindent leírták előttem...

Ez az első munkahelyem, ahol diplomásokkal vagyok körülvéve (én is az vagyok).

És messze van tökéletestől, de legalább nem böfögnek, cigiznek 50 cm-re mellettem, nem másznak bele a magánéletemben, ergo tudnak viselkedni.

Előtte volt mindenféle munkám (diákként is), és a közmunkások kivételével csak negatív tapasztalatom volt.

2023. szept. 1. 10:41
 16/23 A kérdező kommentje:
Miért a közmunkásokkal pozitív tapasztalatod volt? :D
2023. szept. 1. 11:27
 17/23 anonim ***** válasza:
6%

"Értem én az öltönyös diplomásokat,mindenki annak tanul,aminek akar,csak amikor gond van a lakásban,vagy az autóval,stb.,akkor jó a suttyó melós,ugye(?)"

Ha gond van az autóval, lakással akkor az lenne elvárható, hogy egy megfelelően képzett szakember végzi el a munkát és nem a "suttyó melós" aki ugyanúgy elkéri ugyanazt a pénzt, de amikor meglátod az eredményt ott b_sznád belé a flexet.

Persze a "suttyó melósnak" soha nincsen szüksége könyvelőre, jogi tanácsadásra, ügyvédre, orvosra, mérnökökre... :)

2023. szept. 1. 12:01
 18/23 anonim ***** válasza:

A sok diplomás majom általánosít,minden szakmunkást,melóst,munkásruhában lévő embert lenéztek,mert szerintetek ezek az emberek csak egy mosdatlan piás ócska banda.

Hidd el nekem,hogy jobban keresek,mint némelyik csurgó nyálú szandálos diplomás,járulékokat fizetek,adózom,szép budai lakásban lakom,a gyerekemnek össze tudtam hozni (igaz kemény munkával) egy balatoni kertes házat,és egy fillér adósságom nincs.Egyszerű szakmunkás vagyok.Úgyhogy nagyon nem kell általánosítani.

Volt egy eset: kaptunk egy címet egy ismerőstől,aki a betegsége miatt átadta nekünk a munkát,fent Budán,jó környéken.Odamentünk,mire a nő még a nevünket sem tudta,de már minden baja volt velünk,oda ne parkoljunk,mert a fű...amoda se,mert ott is a fű,előleget nem adok előre mondom,ne is kérjenek...aztán végül tök jó kuncsaftunk lett a "Muter" és sok munkát megcsináltunk neki,meg fogunk is,de a lényeg:

A melóst(nevezzük munkásembernek)sajnos így fogadják sokan.

Ez az autós téma is érdekes:van egy rokonom,egy hulladék 20 éves kocsival jár,de olyan tragacs a kocsija,hogy kb 150 ezret ér,de elmászkál vele,mert neki jó erre a rossz utakra,nem érdekli,ki mit gondol róla.Viszont kb.400 milliója van saját ingatlanokban.És amikor megy a hitelre vett új autós kis fütyi egy ilyen után és lesajnálja?Közben ez a rokon a való életben kilóra meg venné az ilyet.

Nullára pontozás nem érdekel,GYK-et ismervén nyilván nem hasznos a válaszom,de legalább kicsit írtam.

2023. szept. 1. 18:43
 19/23 A kérdező kommentje:

De.

Ez nekem mint kérdezőnek nagyon hasznos, és szimpatikus válasz.

Főleg mivel én is saját vállalkozás indításán gondolkodom. :)

2023. szept. 1. 18:56
 20/23 Szolovjov ***** válasza:
Mert el vannak puhulva az emberek. Senki nem akar dolgozni, aztán meg csodálkoznak hogy jajj nincs munkám. Meg hogy nem találok ácsot, bádogost, kőművest, stb. Puding népség!
2023. szept. 3. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!