Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar ember miért akar...

A magyar ember miért akar megoldani mindent okosba?

Figyelt kérdés
2023. aug. 28. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
27%
Mert nem tudja az agyát normálisa használni a sok alkohol/cigi miatt, amire persze mindig van manika.
2023. aug. 28. 22:48
 12/16 anonim ***** válasza:
57%
Azért az milyen jó is lenne ha az emberek nem csak lepontozni tudnának hanem megindokolni hogy miért is teszik :D
2023. aug. 29. 06:24
 13/16 anonim ***** válasza:
53%
Általában nagyobbak az igényeink, mint a lehetőségeink és sokan azt a tudatot sem képesek kezelni, hogy nem képesek megvalósítani olyan célokat, amelyeket mások könnyedén megvalósítottak.
2023. aug. 29. 09:50
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

Sokat gondolkoztam ezen a kérdésen én magam is az elmúlt időszakban. Részben a politika vs emberek, a mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás kialakult helyzete miatt (a jelenlegi politika aljasította le a magyar embereket, vagy mindig is ilyenek voltak és szándékosan erre épít a politika is populizmusból).

Jelenleg úgy látom hogy talán genetika lehet az oka, illetve a neveltetés. A magyarokban benne van hogy több száz éve túlélésre játszunk, folyamatos elnyomó rendszerek, hatalmas és azóta is feldolgozatlan tragédiák, traumák, amikkel nem néztünk szembe, csupán kollektíven gyűjtjük egyre inkább a sérüléseket. Rendesen el is torzult mostanra a magyar néplélek.

És azért is hajlok a genetika és neveltetés felé, mert elég sok olyan esetet hallottam már hogy kimegy a magyar az osztrákokhoz, ahol simán jól tudna élni normális, becsületes munkával is. De az neki derogál és csak azt lesi hol találja meg a kiskaput, hol tudja lehúzni az ottani államot, meglopni "trükkösen" a többi embert, hogy neki több jusson kevesebb munkával. Ezek ilyen elvi dolgok is sokaknál, vagy én nem tudom... És pl normális nyugati állam sokszor nem is volt felkészülve rendszerszinten erre a kiskapu kereső, sunyiskodó lehúzásra. Sokszor kifejezetten a magyarok miatt kényszerültek szigorítani a szabályokon, amivel a helyiek, de akár más keleteurópai bevándorlók se éltek vissza, mert vagy eszükbe se jutott, vagy volt bennük ennyi morális tartás, hogy ilyennel ne. De valahogy a legtöbb magyarnak szinte semmi se szent, kivéve a saját kis egója és saját dolgai, de azok nagyon! Semmi másra nincs tekintettel, és ha teheti még megkárosítja vagy lerabolja. És persze ki is neveti utána, hogy micsoda balek, hagyta magát kirabolni, meg is érdemli sőt ő hibája.

Szóval én sokáig a jelenkori kormányzatban láttam minden baj forrását. Pár éve tudom hogy ez nem egészen így van. A magyar lakosság primitívebb és erkölcstelenebb, lusta, züllött, hazug, egoista része is kell a jelenkori hatalmas magyar "sikerekhez".

2023. aug. 29. 14:26
 15/16 anonim ***** válasza:
32%

#14 Az utolsó bekezdéseddel tökéletesen egyetértek.

A többivel maximum akkor ha puszipajtások lennénk és épp a kezedben lenne a kedvenc pálcikás Magnum Double Sunlover kókusszal ízesített és mangóval-maracujával ízesített jégkrémem amit épp átakarsz nekem adni szeretettel.

2023. aug. 29. 17:28
 16/16 anonim ***** válasza:
55%
Mert az okosabb...
2023. aug. 30. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!