Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nyugdíjasok miért tegeznek...

A nyugdíjasok miért tegeznek le, ha én magázom őket? 19F

Figyelt kérdés
Teljes tisztelettel beszélek vele, emellett magázom. Eleinte ő is magáz, aztán megkérdezi, hogy tegezhet-e. Ha azt mondanám neki, hogy "rendben, tegeződjünk", vérig lenne sértve. Nyilván nem mondom oda, mert akkor elkönyvelne neveletlennek, de szerintem ebben a helyzetben ő a bunkó, mivel én megadom neki a tiszteletet, ő pedig nem.
2023. aug. 25. 12:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha érzed, hogy nem felajánlja a kölcsönös tegeződést, hanem egyoldalúan akarna letegezni, akkor mondd azt, hogy "még nem ittuk meg a pertut". Ezt a legtöbb idős ember el is fogadná jogos ellenérvnek. :-)
2023. aug. 25. 12:24
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Az etikett szerint a tegeződést mindig az idősebb fél ajánlhatja fel a fiatalabbnak (nemtől függetlenül).
2023. aug. 25. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
2-es, a kölcsönös tegeződés ellen nyilván nem lenne a kérdezőnek kifogása.
2023. aug. 25. 12:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez a tendencia.

Te magázd, tiszteld és idd minden szavát, de mivel ő az idősebb ő simán tegezhet és még mellé majd úgy is kezeli a véleményedet, a munkádat mint valami taknyos gyereknek.

2023. aug. 25. 12:48
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

3

Akkor mi a kifogás pontosan?

Én is így szoktam megkérdezni a másikat. Ne haragudj, tegezhetlek?

Nyilván ha engedi akkor evidens, hogy visszafele is így működik, máskülönben nem kérdezem meg tőle.

Azt pedig nem tudom bárki észrevette-e, de a kérdés feltételes módban van. "ha azt mondanám..., vérig lenne sértve.... Magyarul most egy idős emberre kaffog mindenki, mert a kérdezőnek túlgondolási problémái vannak.

2023. aug. 25. 12:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha letegez, akkor vissza kell tegezni aztán kész.
2023. aug. 25. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
Mert így szokás.
2023. aug. 25. 13:34
 8/10 anonim ***** válasza:
64%
Én 47 éves nő vagyok, de egyáltalán nem érezném rosszul magam, ha egy 80 éves nénivel csendőrpertuban lennénk. Sőt. Hozzá képest én gyerek vagyok. Nyugodtan tegezzen, én nem szeretném őt.
2023. aug. 25. 14:06
 9/10 anonim ***** válasza:
52%

"Nyilván nem mondom oda"

Itt követed el a hibát. Aki nem mer kiállni magáért, azzal mindent meg fognak tenni. Úgysem szól.

2023. aug. 25. 15:20
 10/10 anonim ***** válasza:
51%

Mondd: Köszönöm, Jani bátyám, bár nekem egy kicsit nehéz lesz még.

Akkor vagy veszi a lapot, vagy tényleg kölcsönösen gondolta, csak nem jól mondta.

2023. aug. 25. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!