Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Belegondoltatok, mennyi...

Belegondoltatok, mennyi holttest van a Dunában , mennyi minden, ami hozzájuk tartozik ? Ruhák , cipők , esetleg vér ? Ha valaki inna a Dunából , fertőzést kapna emiatt ? Emberi szervek is vannak benne.

Figyelt kérdés

2023. aug. 17. 19:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Engem az óriási halak valamiért jobban lázba hoznak, tudom, hogy félnek az embertől, és elúsznak... De a múltkor fürödtem egy tóban az arra kijelölt részen, utána kimentem száradni, napozni. Egyszer csak nagy zsivaly a horgászok része felől, egyik ember már benn volt a vízben, a többi horgász meg rohant neki segíteni. Egy óriás harcsát fogott a tag, ránézésre nagyobb volt, mint az emberünk, aki kifogta. 1-2 percig fotózkodtak vele, lemérték, ahhoz is három ember kellett, hogy egyáltalán visszaengedjék a vízbe. Még este a parton lévő krimóban nekem is dicsekedett vele, hogy élete fogása, másfél órán át fárasztotta, 178 cm és a súlyát 65 kg-ra becsülik. Gratuláltam neki, de belegondoltam, hogy ez a szörnyeteg hal nagyobb, mint én, és én ugyanabban a vízben úszkáltam, amiben ez a hal - és fogok is, mert visszaengedték, ahogy az illető mondta, "ilyet bűn lett volna hazavinni". Nagyobb az a rohadt harcsa, mint én. Tudom, hogy nem bánt, de akkor is nehéz érzés, hogy létezik, és abban a vízben létezik, ahol én úszok, evezek, sup-ozok, stb.

Én is horgásztam régebben, de én nem sporthorgász voltam, hanem általában, ha értékelhető méretű (2-3 kg-os) halat fogtam, azt kifizettem, hazavittem, elkészítettem és megettük. Nem tudom, mihez kezdtem volna, ha kifogok egy ilyen víziszörnyet. Én max kisebb halakat fogtam, ha egyáltalán.

Ehhez képest a Dunában lévő hullák annyira nem izgatnak, a Duna egy elég nagy sodróerejű folyó, viszi a víz azt, ami beleesik. Épp ezért nagyon ritka, hogy megtalálják valakinek a holttestét, olyan sztorit is olvastam, hogy valaki belefulladt Dunaújváros mellett, és Szerbia területén találták meg a holttestét. De amúgy igen. A halak, kagylók is kilehelik a lelkület előbb-utóbb. Legutóbb, mikor kirándultam, a Pilisben sikerült beleégetni valamit az emlékezetembe, amit nem szerettem volna: pisilni kellett, és mivel sokan jártak a jelzett túristaúton, jó messzire eltávolodtam. Pilisszentlászló mellett van egy zen templom, na attól nem messze a jelzett úttól talán 100-150 méterre van a patak, ott szépen elbújtam egy halom mögött, hogy ha valaki arra jár, ne lássa meg a seggem. Engedem ki a túra során megivott összes vizet, közben nézem a patakot... Egy fura kacsa úszik rajta. Pár másodperc múlva realizáltam, hogy ez a kacsa azért szürke és fura lakú, mert már rég elhullt, lehullott az összes tolla, picit felpüffedt, de magakadt egy sekélyebb részen, és most ott van. Több hetes tetem lehetett. Ilyenbe simán bele lehet futni. Ha az erdőben sétálsz, és megcsapja az orrod a speciális, édeskés hullaszag: nem, nem akarod kideríteni, mi az, ne kövesd el azt a hibát, amit én. Még csak állatok tetemével találkoztam, de a szag, meg a látvány napokig velem maradt. Nem szép, mikor Bambit a kukacok rágják.

aug. 8. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!