Miért nem elég 1 repülőgép vezető? Minek 2 pilóta?
Figyelt kérdés
2023. aug. 16. 15:11
1/15 anonim válasza:
Na vajon? Ha az egyiknek valami baja lesz, legyen más is ott, aki megoldja a problémákat.
2/15 anonim válasza:
Ha az egyikkel lesz valami (elájul stb) akkor ott van a másik
3/15 anonim válasza:
Mert egy embernek csak két keze, két szeme van, a repcsi meg bonyolult szerkezet. Nekik is kell pihenni, kimenni a wc-re, irányító toronnyal beszélni, személyzettel beszélni stb. A levegőben nincs leálló sáv ha rosszul lesz a pilóta, jobb ez így ha ketten vannak. Plusz figyelik egymás munkáját, a hibázás is kisebb.
4/15 anonim válasza:
Biztonsági szabály, ennyi. Tudod, ha a pilótával történik valami, nincs ki irányítsa a gépet, az egy idő után lezuhan. De erre komolyan képtelen voltál magadtól rájönni?
5/15 A kérdező kommentje:
De én úgy láttam hogy mindkettő vezet. De egyszerre hogy vezethetik ketten? Nem elég lenne a másiknak akkor vezetni ha rosszul lesz az első?
2023. aug. 16. 15:32
7/15 anonim válasza:
Igen kettő vezet egyszerre. Akkor van baj, ha az egyik jobbra , a másik balra akar menni. Olyankor ketté szakad a gép , és kész a katasztrófa.
9/15 anonim válasza:
Hetes xD
Hosszabb utakon felváltva pihennek. Rövideken meg, ahogy mások is mondták, a másodpilóta át tudja venni, ha az elsővel történik valami.
Sőt, kapaszkodj meg, én utaztam olyanon is, ahol három pilóta volt, mert a harmadik betanuló volt!
10/15 anonim válasza:
Az egyikük a Pilot Flying, aki vezeti a gépet, a másikuk a Pilot Monitoring aki rádiózik, beszél a légiutas-kísérővel. Ez azért van így, mert, ha egy embernek kellene mindent csinálnia akkor nagyon le lenne terhelve és nem tudna mindenre odafigyelni, volt is emiatt baleset a történelemben, hogy az egyiknek kellett vonal mindent is csinálnia és lezuhantak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!