Egyesek miért viszik a 2-3 éves gyerekeiket magukkal a kocsmába?
Ott a másik véglet, dohányboltba meg nem viheted be a gyereket, akkor sem, ha neki rohansz be egy üdítőért.
Szülője válogatja, hogy szerinte mi a normális. Szerintem egyáltalán nem gáz amúgy kávézni egy ilyen helyen, ha ott gyülekezik amúgy a helyi értelmiség, más kérdés, hogy a gyerekemet én sem viszem magammal, megint más kérdés, hogy ahhoz sincs közöm, más hogy neveli a saját gyerekét.
12
A dohányboltok létrehozása és jogi megalapozása nem szakmai, hanem lopásügyi megfontolásokból történt Magyarországon. Röviden: a jogi szabályozása csapnivaló.
Na, azért ez nem úgy van, mint ahogy itt sokan gondolják: ténylegesen nagyobb arányban lesznek alkoholproblemai az olyan gyerekeknek akik ilyen környezetben nőnek fel. Vagy pl a cigizo szülők gyerekei is nagyobb eséllyel fognak cigizni, mint olyanok akik nem ebben nőttek fel.
Ez megfigyelt, dokumentált tény, attól függetlenül hogy a gyk-s forumozás nem erre a demográfiára jellemző, így nem reprezentálják magukat olyan nagy arányban ez alatt a kérdés alatt...
A válasz meg egyszerű, a gyereket is szemmel kell tartani, de a söröcskét is meg kell inni, mindkettő ugyanolyan fontos tevékenység.
14
Teljesen igazad van. De lehet úgy is jól nevelni egy gyermeket, ha elviszed a teraszra magaddal és látja, hogy jó ízűen beszélgetsz és kábé semmit sem iszol, ő meg megkapja a jégkrémét/kóláját.
A dohányzás szerintem más téma. Azt kapja az arcába egész nap otthon is! Míg alkoholt fogyasztani nem muszáj egész nap. A múltkor rám romlott a sör. Nem először... Vettem 8 üveggel anno, 5 megmaradt és hasonlók fordulnak elő.
Én megértelek, szerintem is baromi gáz. Alapvetően tök elnéző a magyar társadalom az alkoholistákkal, azokkal is, akik gyerek mellett b@sznak be.
Az ismerőseim között van egy házaspár két gyerekkel és nekik ez a péntek esti program évek óta. A nagyobbiknak simán engedik, hogy beleigyon a sörbe/borba, pedig 9 éves. Volt, hogy vagy két deci boroskólát direkt a gyereknek kértek ki. Amikor terhesen is járt a feleség, a védőnő is berágott rá, hogy mire jó ez így, pedig nem is tudott róla, hogy a gyereknek is hagyják, hogy igyon és anya is megivott néha eztazt... Persze a védőnő volt a hülye, mert "néha kell inni"...
A családjuk amúgy nem örül ennek, de nem is ellenzik, nem szólnak bele, mert hát van ilyen család, de szerintem ultragáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!