Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én vettem észre, hogy...

Csak én vettem észre, hogy amellett, hogy az emberi kapcsolatok meglazultak, a kommunikáció is katasztrófa?

Figyelt kérdés

2023. aug. 16. 12:11
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is ezt tapasztalom.

A kommunikáció darabos, nem elég nyílt, nem elég egyértelmű, sokan tömören, csak annyit válaszolnak, amennyit nagyon muszáj. Sokszor az is inkább egy GIF, egy emoji, mint tényleges, valós, begépelt írás.

Teljesen normalizált lett a "ghosting", vagy csak szimplán, egy szó nélkül eltűnni, vagy épp a tiltás is. Sokan hiperérzékenyek, és/vagy nem tudják kellően kommunikálni az érzéseik, gondolataik, amik miatt meg megint csak jönnek a tiltás-szerű dolgok. Azzal meg esélyt sem adnak a másiknak, hogy rendesen meg tudják a helyzetet beszélni. Ilyen dolgok mellett pedig még nehezebb ismerkedni, barátkozni.

Ezzel párhuzamosan pedig nőtt az érdekkapcsolatok, érdekbarátságok száma, már nem számít, sokaknak legalábbis, akkora értéknek egy emberi kapcsolat, mint az régebben jellemző volt.

Így pedig nehéz tartalmas, mély kapcsolatokat létrehozni..

2023. dec. 17. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!