Szerelmi csalódás tud ilyen változást okozni bennem, emiatt váltam most ilyenné?
3 éve egy 2 éves kapcsolat végén menyasszonyom az esküvő napja előtt hagyott ott, az okát máig nem tudom.
Utána egy évvel megismerkedtem valakivel de nem ment a kapcsolat mert nem tudtam bízni benne, ragaszkodni hozzá mindenben csak kételkedtem így vége lett fél év után.
És mióta ezek történtek mintha meghaltak volna bennem az érzések azóta kizárólag a szex miatt ismerkedem, teremtek és tartok fenn kapcsolatot, de érzéseket nem tudok senki iránt megélni. Pedig előtte (mások is mondták) az a tipikus hősszerelmes típus voltam, aki piedesztálra emelte a nőket aki csillagokat lehozta volna az égről a kedvesének.
Igen, okozhat ilyen csalódást, elvégre egyáltalán nem erre számítottál a szerettedtől. Gondolom, utána megkérdezted; mit tudott mondani? Vagy egyáltalán nem is válaszolt, megszűnt minden kommunikáció? Hogyan történt?
Előtte volt valakid? Ha igen, az hogyan ért véget?
Kitartás nálam is ez van.
Azóta nem tudok bízni a nőkben.
Lerombolta ez a csalódás a bizalomra való képességedet, de fel lehet újra építeni. Léteznek rendes lányok, jó kapcsolatok, jó házasságok, persze ezt te is tudod, tudatalatt félsz egy újabb csalódástól, csak a z a baj, hogy így nem csak az új (potenciális) párod jár rosszul, hanem te sem vagy igazán boldog.
Én keresnék egy jó pszichológust, mert megér annyit a jövőm, a boldogságom.
Lehet, hogy az önbizalmadat is elvette és a hitedet abban, hogy létezik igazi boldog kapcsolat.
"S vajon hagyhatjuk-e figyelmen kívül az önmagunk irányában megnyilvá-
nuló bizalmat, vagyis az önbizalmat, netán annak hiányát? A magunkban
bízás hegyeket mozgató ereje, illetve az önbizalomhiány lefegyverző, bénító következménye identitásunkra is hatással van, lévén a bizalom-elv az alapja identitásunk elfogadó/elutasító mechanizmusának, s ennyiben önazonosító szerepe megkerülhetetlen.
A bizalom és bizalmatlanság komplex jelenség tehát, amelyet a lehető leg-
tágabb összefüggéseiben kell vizsgálnunk." Laczkó Sándor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!