Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan győzitek le a komfortzó...

Hogyan győzitek le a komfortzóna elhagyásával járó félelmet?

Figyelt kérdés

Hamarosan egy új munkahelyen kezdek,és félelmetes mennyire stresszelek. Úgy érzem rossz döntés hoztam annak ellenére,hogy ugyanaz a munka,csak több pénzért.

Rossz belegondolni,hogy más lesz reggelente az útvonal,új emberekkel kell kávézni, a jól megszokott kis ritmus eltűnik

Tudom ez mind csak a komfortzónában való elkényelmesedés, mindenesetre érdekel ki hogyan bírkózik meg ezzel.

2023. aug. 14. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tudatosítom magamban azt, amit te is tettél: Ezek csak félelmek az új, ismeretlen előtt, ami teljesen természetes dolog, és amint megteszed az első lépéseket (első odaút, első nap, első élmény), fokozatosan elmúlik ez az érzés. Ne zavarjon az, hogy félsz a komfortzóna elhagyásától egészen addig, amíg tényleg megteszed.
2023. aug. 14. 15:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagy levegő és nekivágok, akkor is ha félek. Ha rosszul döntök, az sem a világ vége, talán valami még jobb kerül így szem elé. Jártam már így. Hosszabb őrlődés után váltottam és nagyon nem jött be az új munkahely. Aztán úgy alakult, hogy másfél hónapon belül összejött egy harmadik, amiről eredetileg nem gondoltam volna, hogy esélyem lesz rá.

Engem az motivál, hogy ha nem teszek semmit, akkor nem változik semmi.

2023. aug. 14. 16:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Először is sok sikert és kitartást az új munkahelyeden! A stressz ilyenkor teljesen normális; új szituba, új helyre, új emberek közé kerülsz, új rutinnal, új mindennel.. emiatt ne aggódj. Bár tudom, hogy ezt könnyű mondani.

Nekem is eléggé aktuális most a téma, csak én konkrétan életem első munkahelyén vagyok, ha a nyári munkákat nem vesszük ide, szóval átérzem.

Nekem úgy sikerült, hogy tudatosítottam magamban, hogy szükségem van arra, hogy kilépjek a komfortzónámból, mert ha sokáig/örökké benne ragadok, nem is tudok fejlődni, nincsenek kihívások és belesüppedek egy olyan dologba, amiből még nehezebb lesz kitörni. Az élet pedig arról is szól, hogy új lépések, új ingerek, új teljesítendő feladatok, amik nem igazán jönnek össze -kellő mértékben- a komfortzónán belül.

Az első x nap lesz nehéz, amikor még túl új minden, aztán szépen lassan felveszed az új ritmust, szokásokat, kialakulnak az új mindennapi szokások és szépen lassan múlik ez a jelenlegi rossz érzés.

2023. aug. 15. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Ŕegi kérdés,de milyen lett az új munkahely?
nov. 8. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!