Hogy a fenében nevezik az óvónőket és a tanító néniket -főleg az előző rendszerben nevelkedetteket- értelmiséginek?
Az oké, hogy főiskolai, egyetemi végzettésggel bírnak és nagyon tág értelemben ők is értelmiségiek, de a legtöbbjüknek igazából a beszélőkéje nagy, s buták is egyben. Nagy arányban megmondóemberek. Tisztelet a kivételnek. Sokuknak túlzott "önbizalmat" ad, hogy gyerekeket irányíthatnak (nem negatív értelemben)?
Visszagondoltam régi tanító nénijeimre, óvónénikre, akik velem foglalkoztak, nagyon szerettem őket, de aztán rájöttem, hogy nagyon együgyü emberek, főleg a közelmúltban történt beszélgetések alapján.
A körmöst osztogató tanárokat nem nevezném erkölcsileg magas szinten állónak. Most is isszuk a tekintélyelvűség levét!
Kérdező!
Igazából szánalmas, hogy Magyarországon attól, hogy valaki diplomás, rögtön értelmiségi lehet, miközben iszonyat buta:
- Pénzügyekben.
- Közgazdaságtanban.
- Politikai tudományában.
- Érdekérvényesítésben.
- Döntés tudományában.
- Szervezésben.
- Irányításban.
- Egészségtanban.
- Környezetvédelemben stb.
Ezért sincs Magyarországnak valódi, tájékozott értelmiséget, csak szellemi betanított munkásai.
ha valaki többet tanul(t) = /diplomás az sokkal több összefüggést lát át az életét/ mások életét befolyásoló eseményekből.
Az nem igaz, hogy egyenértékű két azonos átlagon felüli intelligenciával rendelkező ember.
Az értékesebb ember kettejük közül aki tanult a korábbi mondat miatt, a tehetség, intelligencia önmagában semmit nem ér annak akkor van értelem ha kibontakoztatod azaz kamatoztatni tudod elsősorban önmagad részére majd amikor már elérted a célod akkor a közösséged/ társadalom részére is.
18:20-as jól mondja szintén.
Nem egyszerű ez a világ.
#11:
A körmös a mai világban is elég sok hülyegyereknek kijárna, hidd el.
Úgy, hogy azok.
De legalább az 1-1 személyes sérelmet ki lehet vetíteni az egész tanártársadalamra jól megaszondani, hogy a tanár márpedig ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!