Lehet egy férfi is ösztönlény?
Tök általános jelenség ez is. Mit nem értesz?
Sem férfi, sem nő nem szokott hosszú távon benne maradni egy olyan kapcsolatban, ami nem elégíti ki az igényeit. Lehet kulturált formában is lezárni a régit, és lehet kevésbé. Ez már a jellemen múlik. Ahol megtörténik fizikálisan a megcsalás, ott azért részemről az elítélendő, akár nő, akár férfi. Ha már eljutunk az érzelmi megcsaláshoz, az legyen elég figyelmeztető jel, hogy innen lépni kell. Akinek nem sikerül, az vallalja a következményeit, a sértett fél nem szokta jól fogadni. De ez emberekre általánosan jellemző. Szerintem ebben kár különbséget tenni.
Lehet, de a férfiaknál ez sokkal ritkább, mint a nőknél.
Fölösleges olyan példákat hozni, hogy "DE én láttam ilyet!"
Létezik, de nem túl gyakori.
És nem, nem azért ritkább, mert a férfiak jobb jelleműek lennének. Azért ritkább, mert a nők valóban sokkal ösztönösebbek, mert ők őrzik a hagyományokat (test- és agyfelépítésben is), míg a férfiak inkább változnak, és ugye a változás iránya az emberiségnél olyan, hogy az ösztön felől a gondolkodás, racionalitás felé tartunk.
De nem tesz a társadalom különbséget. Olyankor van stigmatizálva a férfi, ha eljut a fizikai megcsalásig, mondjuk a kicsi gyerekkel otthon lévő, kiszolgáltatott nő mellett. De azért, azt lássuk be, talán meg is érdemli az ítéletet. Minden egyéb eset teljesen egyenlő, normális emberek között. Egyébként ugyanez a viselkedés akkor is ugyanúgy elítélendő, ha nő teszi. Szóval, én még mindig nem értem a problémátokat.
Én abszolút nem látom ritkábbnak férfi oldalról, de mutathatsz statisztikát. Egyéb esetben azért remélem, hogy te is tudod, hogy szubjektív a véleményed.
"Férfinak nevezett hímek legnagyobb része az.
Szerinte hány egyed tud a gondolatain, érzelmein, testén uralkodni, tudatosan kezelni?"
ne tegyél már úgy mintha a nők megtestesült angyalok lennének xd
Nőknél jobban elfogadják ezt a hozzáállást, mert hogy egyszer él az ember, ha jön jobb, akkor miért kösse le magát, olyannál, aki iránt már kevésbé érez, stb. A férfi meg bújjon el szégyenébe, mert nem alfa és nem bírta megtartani a nőt.
Ha férfi csinálja ugyanezt, akkor egy hímsoviniszta disznó, nem tiszteli, nem becsüli a nőt aki van neki, nem értékeli amit nyújt neki, biztos meh is csalta, fe ha nem, akkor nőt aláz azzal, hogy lecseréli.
Tehát különbséget tesz a társadalom.
De ezt ki mondja? Te?
Vagy honnan veszed? Én abszolút nem tapasztalom ezt. Milyen mérgező környezetben vagy, hogy általánosságban kijelentesz ilyet? Mivel tudod alátámasztani? Mert ez így most részedről nettó savazás. Milyen alapon? Veled megtették, és most önigazolást keresel? Mutass már konkrét példát! Mert ez így konkrétan elég sértő.
Most ha te a saját problémáidat próbálod ide vetíteni, akkor kár itt neked írni bármit is, hiszen már te eldöntötted. Csak, na. Így meg beleszorulsz a nem komolyan vehető szerepbe, az olyannal meg senki sem áll le inkább.
Még egy dolog, ami miatt a nők egyértelműen ösztönösek: azonnal lepontozzák a nekik akár kicsit is nem tetsző választ.
Nem érdekes, ha az az igazság.
MERT MEGTEHETIK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!