Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akit szivbetegség miatt...

Akit szivbetegség miatt százalékolt le az állam és kap rehabilitációs segélyt az lehet annyira rossz állapotban nem tud elmenni dolgozni könnyű fizikai munkát vagy ez inkább kifogás részéről és inkább él havi 180 ezerből?

Figyelt kérdés
Akit szivbetegség miatt százalékolt le az állam és kap rehabilitációs segélyt az lehet annyira rossz állapotban nem tud elmenni dolgozni könnyű fizikai munkát vagy ez inkább kifogás részéről és inkább él havi 180 ezerből?
2023. aug. 5. 13:51
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Minek írtad le kétszer?

Ha egyáltalán jogosult támogatásra, akkor itt vége is a sztorinak, nem kell dolgoznia, ez van.

2023. aug. 5. 14:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Jogosult, kapja a pénzt havonta az államtól és hallottam felajánlottak neki könnyű fizikai munkát és vissza utasította! Azt mondja ő azt nem bírná! Azért kérdezem van ilyen aki nem rokkant nyugdíjas hanem csak rehabilitációs segélyt kap az államtól lehet olyan rossz állapotban szivbeteg nem tud elmenni dolgozni könnyű fizikai munkát inkább él havi 180 ezerből?
2023. aug. 5. 14:16
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

Az előző kérdésedhez legalább 20-an írtuk le, hogy szállj ki a fiad életéből, mert a szívbetegség rhadtul nem vicc, de te akkor is csak hajtottad a magad bromságát.

Lehet tud dolgozni, aztán egyik nap belehal.

2023. aug. 5. 14:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Nincs fiam, így nem tudom te miről hadoválsz itt barátom, sőt még csak hasonló kérdést sem írtam ki szóval ez sem nyert!
2023. aug. 5. 14:39
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

A tegnapi kérdésre kísértetiesen hasonlít ez a mai... https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Igen, lehet olyan rossz állapotban, hogy könnyű fizikai munkát sem tud végezni.

2023. aug. 5. 14:47
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Igen lehet olyan rossz állapotban, ha elkezdene rendesen munkát vállalni napi x órában, akkor annak akár rövidtavon is lehetnek káros hatásai, vagy tán előbb utóbb munka közben rosszul lenne osszeesne, vagy tán azonnali halál is bekövetkezhet. Én nem tudom, nem vagyok orvos, de biztosan súlyos rossz állapotban van a szíve, ha ez igy van.

A szivbetegségnek vannak fajtái és veszélyességi szintjei.

Ne haragudj nem értem, hogy a te életedben közvetlenül az milyen szerepet játszik, vagy talán irigyled tőle azt a járadékot amit kap az államtól. Ezt abból gondolom, hogy már ezt tegnapi nap is írtad kérdésnek, úgyhogy nagyon idegesít, zavar ez téged.

Ne haragudj, tudod csak azt tapasztalom, hogy általában azok az emberek irigyek az ilyesmire, akik már egy egyszerű fejfájás, köröm benővés esetén betegszabadságot vennének ki szívük szerint, vagy egy egyszerű megfázásba bele akarnak halni.

Nem vagyok érintett a dologban szerencsére, de még lehet hogy holnap balesetet szenvedek és sajnos érintetté válók valamilyen szinten...

Soha, de soha nem gondolkodtam ezen hogy ki miért és hogyan kap járadékot.

Ha tudna dolgozni, hanem az ő és családja dolga.

Honann tudod te azt hogy ő miken ment keresztül a betegsége végett, vagy mire kiderült, hogy egyáltalán mi a baja a szívének. Honnan tudod, hogy ha ő dolgozna nem e lenne az egészségére fokozattan veszélyes, nem e áll fent fokozott egészség romlás az betegségével kapcsolatban.

Lehet hogy elkezdene dolgozni nem halna meg két hónapon belül a betegsége végett.

Amugy, ha valaki kap 180 ezer forintot az államtól annak komoly oka van, mert tudomásom szerint a legtöbb rokkant 50-100 ezer forint között kap, vagy azalatt. Komoly baja lehet ha ennyit kap.

2023. aug. 5. 16:04
 7/10 anonim ***** válasza:
59%
Az irigységtől is lehet ám sok betegséget kapni, más dolgod nincs?
2023. aug. 5. 17:40
 8/10 anonim ***** válasza:
67%

Megint piszkálod a szomszédod?

te beteg vagy...

kezeltesd magad.

2023. aug. 5. 18:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kifogás, hanem indok. Tök mindegy, mennyire megerőltető fizikailag, szinte nincs olyan munka, mi ne járna stresszel, márpedig a stresszt nagyon-nagyon ajánlott kerülnie annak, aki szívbeteg. Ha leszázalékolták, akkor jár neki a pénz, ennyi, fogadd el. Ha ennyire fáj neked, akkor élj egészségtelenül, hátha 40 éves korodra téged is leszázalékolnak.
2023. aug. 5. 19:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#2 (kérdező): 2012 óta nem létezik rokkantsági nyugdíj (kivéve, akinek már előtte véglegesre megadták), csak rehabilitációs vagy rokkantsági ellátás (nem segély), a kortól függ, hogy minek nevezik.

Ezt is figyelembe véve, igen, lehet olyan mértékű az egészségkárosodás, ami miatt nem tud munkát végezni. De arról ugye nem tettél említést, hogy hány %-ban van megállapítva és melyik kategóriába esik. Nagyon nem mindegy.

2023. aug. 5. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!