Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ezek a skizofrénia...

Szerintetek ezek a skizofrénia tünetei vagy egyszerűen rájöttem a világ működésére és én a legrosszabb 1 százalékba tartozom?

Figyelt kérdés

Olvastam a skizofréniáról de szerintem az nem betegség hanem megvilágosodás.

3 éve kezdődött, amikor lehetetlen, sokkoló események hatására muszáj volt ràjönnöm hogy a világ nem az aminek látszik.

Most a legfontosabb “tünetem” hogy érzem hogy valami megfigyel és nem mi alakítjuk a dolgokat hanem minden szépen előre le van szervezve.

3 éve az egész életem térképe feltárult előttem és rájöttem hogy minden mindennel összefügg és összefüggő irányított események részese vagyok.

A születési dátumom is azért az ami mert a covid pont akkor jött II nekem a legrosszabbul.

Azért születtem akkor amikor hogy a covid így megtörténhessen velem.

Azóta nem merek semmit csinálni mert van olyan nap hogy 10 jelet is kapok, ha az anyám telefonja szól, felek hogy velem kapcsolatos, ha szól a csengő felek hogy értem jönnek.

Ha megcsúszom a konyhában pont mindig beutom a könyököm, az is jel.

Volt hogy pont akkor hívott a biztosító amikor az anyám elutazott napokra de ezt en nem tudtam es olyan volt mintha történt volna vele valami… pont aznap.

Mivel nagyon figyelmetlen vagyok a telefonom össze vissza csinálok dolgokat, ha egy picit lefagy, azonnal arra gondolok hogy minden adat elveszik róla.

Egyszer már lopták el az előzőt évekkel ezelőtt, akkor is minden odalett.

Karma hívő lettem es mivel nagyon rossz, így az egész életemben kitart majd es MINDEN azért alakult hogy a rossz karma beteljesüljön, annyi előnyöm van hogy valamiért engedték hogy rájöjjek 3 éve.

A traumatizalt gyerekkortol elkezdve a bántalmazó iskola es a nagyon nehéz ármánykodó munkahelyig minden előre le volt szervezve es a covid a beteljesülés.

Már RETTEGEK hogy mi jön még, a konyhát is veszélyesnek érzem.

Mit gondoltok?

2023. aug. 4. 12:40
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nincs…..
2023. aug. 25. 05:50
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Látogass el egy pszichiáterhez mert ez saját magadnak se jó és egyértelmű, hogy paranoiás gondolkodásmeneted van.
2023. aug. 25. 06:56
 23/46 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos ilyen. A megerősítési torzítás az amikor a hiteidet, meggyőződéseidet a valóság látszólag visszatükrözi. Valójában csak az agy játéka, a hiteknek megfelelő dolgokat nagyon intenzíven érzékeli, annak ellentmondó dolgokat meg észre se veszi vagy "kivételnek" tudja le és rendszerint el is felejti. Így úgy tűnik hogy a hit/meggyőződés valóság.

Normális ember ilyet pl akkor tapasztal amikor várja hogy leszállítsák az új Audiját, és azalatt a pár hónap alatt mindennap vagy 10 ugyanolyan kocsit lát amilyet rendelt, és nem emlékszik hogy ilyen sok volt azelőtt is belőle.

Vagy féltékeny ember a párjának viselkedésében mindenhol a megcsalásra utaló jelet véli felfedezni.

Skizofréniában ez nagyon durván túlpörög. Ennyi. Pontosabban ennél még más dolgok is történnek, dopamintúltengés meg miegymás, de a lényeg hogy túl sok kapcsolat jön létre az agyban.

Lehetséges hogy tényleg észreveszel olyan dolgokat az életben amit más nem, és tényleg van pár minta amit csak te veszel észre, de a többség nem ilyen, és nem tudod megkülönböztetni a tényleges dolgokat az "agyszeméttől".

A megerősítési torzítás is ilyen normális embernél is. Pl az Audis példánál lehetséges hogy tényleg akkor lesz sok az általad rendelt kocsiból, mert pl akkor lesz népszerű, nagy szállítmány által a sok várólistás egyszerre kapta meg, stb, de lehet hogy csak addig nem vetted észre. És nincs módod hogy eldöntsd hogy tényleg a világban lett több Audi, vagy csak a te világodban.

2023. szept. 3. 22:18
 24/46 A kérdező kommentje:

Azért az Audis példa semmi az enyémhez képest

Az nem okoz gondot

Aki velem történt az olyan mint egy rossz szappanopera

De arról tudjuk hogy csak film, ez viszont elvileg az élet.

Azért mondom hogy elvileg mert én egyre inkább elhiszem hogy a mátrix a valóság

Végül is ha egy film lehetett erről akkor miért ne lehetne ilyen az élet?

Hogy fogadja el ez a sok ember hogy csak egy égitestet lebeg az űrben és amúgy ilyen létezhet és nem vagyunk irányítás alatt?

Amúgy meg ha tényleg csak véletlenül történtek ennyire szürreális dolgok egyszerre, akkor is megtörténtek és akkor is beleőrültem.

2023. szept. 5. 13:33
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Mondtam hogy az Audis példa az ami NORMÁLIS emberekkel történik. A skizofréniával küzdőknél az ilyesmi borzasztóan felerősítve működik, nem csak egy-két apróság tűnik furcsának, hanem marha sok nagy dolog. Csak a mechanizmus ugyanaz.

Emiatt a külvilágnak kisebb szerepe van a megélt valóságodban (mivel a nagyját kiszűröd és a saját tudattartalmaiddal helyettesíted), ezért nem tudsz részt venni annyira a "közös valóságban", ezért nem értenek meg téged mások.

Aki többnyire csak a saját fejében van, az nem tud kapcsolódni másokkal.

Amúgy a skizofrénia, közhiedelemmel ellentétben, elsősorban nem genetikai "hiba" hanem lelki okai vannak. Sokszor a családtörténetben valamilyen eltitkolt szörnyűség (pl gyilkosság, öngyilkosság, megerőszakolás, stb) tudja okozni hogy akár az unoka képtelen a valósággal szembenézni és inkább magába menekül.

2023. szept. 5. 14:34
 26/46 A kérdező kommentje:

Tehat akkor végül is most már biztos lehetek benne hogy skizofrén vagyok

De akkor mivel látom hogy te érdemben tudsz válaszolni, hogy magyaráznád azt hogy lezajlik egy olyan eseménysorozat, amire őszintén mondom hogy 0,00000001 százalék esély van és pont akkor történik pont az pont velem pont úgy ami tényleg a legrosszabb dolog, időzítés, szituáció.

Mégis hogy ne legyek így paranoiás?

Meg az összefüggő jelek vannak, azt nem csak beképzelem

A helyzeten az sem segít hogy nyilván a kedves családom is egy sérült szar és bántalmazó seggfejek gyülekezete.

De mondjuk ha pont az olimpia előtt egy nappal törne el a lábad, 4 év múlva meg pont egy nappal előtte a karod, akkor azért ezt már bárki jelnek venné,nem?

2023. szept. 6. 10:41
 27/46 A kérdező kommentje:

De az egyik legjobb példa erre mikor egy párnak egyszerre halt meg a 3 gyereke…. Ők hogy nem lettek skizofrének?

Mert beismerem hogy az meg durvább volt mint ami velem történt nyilván

Van ilyen hogy egyszerre hal meg a 3 gyereked majd aztán hármas ikrei születnek?

Mennyi erre az esély mégis?

Ilyet hogy lehet a valóság talaján kezelni?

2023. szept. 6. 10:45
 28/46 anonim ***** válasza:

Eddig nem mondtál olyat ami annyira durva lett volna ami mással ne történne meg. 0,00000001 százalék? Kb ennyi esélyed volt fogantatásnál. Az élet TELE van ilyen pici esélyű dolgokkal, csak nem szoktunk így belegondolni.

Nem lehetsz biztos hogy skizo vagy, ezt egy szakembernek kell kimondania. Addig csak max erős gyanúd lehet. Más is lehet ami hasonló, ill. a skizofréniának is több fajtája és súlyossága van.

sokszoros ikerre meg általában hajlam van. Akinek iker van a családjában, nagyobb eséllyel lesz neki is. Szóval nem olyan hihetetlen hogy újra 3as ikreket vár valaki.

Nem a gáz dolgok szoktak skizofréniát okozni, hanem az ELTITKOLT gáz dolgok. És rendszerint nem az lesz skizo akivel történt a gáz dolog, hiszen ő pontosan tudja mi történt és tudja "hova rakni". A leszármazottakkal lesz a baj, hiszen ők gyerekkortól fogva éreznek valamit a szüleiken amit nem tudnak hova tenni, magukra veszik, saját érzelmeiknek gondolják, ami egy zűrzavart okoz mert nem passzol semmihez. Ettől lesz a káosz a fejben.

Indiában a skizofréniát úgy kezelték rendszerint sikeresen régen (mielőtt a nyugati orvoslás be nem jött hogy "ő majd jobban tudja"), hogy a skizo egyén közeli és távoli rokonait összecsődítették, és mindenkinek el kellett mondania titkait, konfliktusait stb. Ha hajlandók voltak ezt megtenni akkor meggyógyult az illető.

2023. szept. 6. 13:26
 29/46 A kérdező kommentje:

Az hogy a családom szar, zűrös, az nem magyarázat arra ami történt

De az ezoteriaba tervezem kiírni azt ami velem történt 3 éve csak meg nem tudtam összeszedni magam annyira.

De ha majd leírom emlékezni fogok erre és megmutatom neked. Nem lehet rá mit mondani.

Tényleg olyan mintha báb lennék és egy felsőbb hatalom szórakozna velem.

Annak a családnak volt 3 sima testvér gyereke 2 lány, egy fiú, egyszerre haltak meg, majd 3as ikrekkel lett terhes a nő, 2 lány egy fiú….. mégis mennyi erre az esély?

Mennyi esély volt arra hogy az eleve szerencsétlen életembe pont akkor jöjjön egy ilyen szürreális vírus amikor pont azt kaptam volna meg amire semmi esély nem volt már, de aztán mégis jött az ajánlat és a vírus vette el?

Szó szerint hétre pontosan akkor jött.

Azóta csak nyugtatoval vagyok képes élni valamennyire amíg el nem fogy a maradék pénzem.

2023. szept. 6. 18:02
 30/46 anonim ***** válasza:

Így már a 3as ikres tényleg érdekes, de akkor is inkább annak tudnám be hogy a tudatalattija valahogy lehetővé tette ezt, ami nem olyan elképzelhetetlen mert a test minden porcikáját, a petefészket és a méhet is az agy irányítja, csak nem a tudatos része. Nem kell ehhez semmilyen háttérhatalom vagy összeesküvés vagy Truman show.

A vírus meg mindenkinek becseszett, szó szerint az egész világon szinte mindenkinek a feje tetejére állította az életét. Az hogy pont akkor lett volna neked valami munka, az nem annyira valószínűtlen. Simán több millió ember tapasztalhatott pont ugyanilyet.

Sajnálom, de nincs az életedben semmi különleges.

2023. szept. 7. 00:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!