Miért van ennyi negatív ember, akik nem tudnak örülni a kis dolgoknak is az életben?
Mások a prioritások talán
Ha en nem tudom pl kifizetni a gázszámlát hát valahogy nem tudok örülni egy parfümajándéknak, hogy fújkálni tudom magam? az aztán nagyon kell, fontos tényleg.
Mikouben a gázszámla olyan elé állít hogy fel kéne mondanom mert hiába dolgozom? Hiába tanultam? És csak magamra számíthatok. Valahohy a parfum is ezt jelképezi hogy másra ne is számítsak.
Elsőnek igaza van. Nem tudhatod, hogy a másiknak mekkora gondjai vannak valójában, mivel ezekről nem illik (boldog-boldogtalannak) beszélni.
Intelligens ember le tudja szűrni a lehetséges következményeit egy helyzetnek. Mondjuk, ha valakiről nemrég derült ki, hogy rákbeteg (ő vagy egy szerette), akkor idővel szenvedni fog a fájdalomtól, és/vagy tönkreteszi a kemoterápia meg a sugárkezelés, ráadásul jó eséllyel nem sokára bele is fog halni. Vagy nem annyira extrém példa: valakit létszámleépítés miatt elbocsátanak, és nem kap végkielégítést, akkor hogyan fizesse ki a számláit, vagy a lakbért (ha albérletben él)?
Tudod, amikor már közel vagy a 60. életévedhez és eddig úgy élted le az életedet, hogy mindig előkerült az ügyeletes hülye, aki belsz@rt a sikereidbe, örömödbe, elért eredményeidbe, akkor már eléggé nehéz felhőtlenül örülni bárminek is.
Nehéz egy olyan országban mosolyogni - a kínokon röhögésen kívül, - amelyben úgy tud elsuhanni emberek mellett az élet, hogy azt folyamatos bizonytalanságban tengődve élik meg. Az egymást váltó kormányok meg csak tátognak, hogy "Fogy a magyar! Fogy a magyar!"
Igen, fogy, mert fogyóeszközzé vált, nem képes normálisan élni olyan helyen, ahol időről-időre értelmi fogyatékos kiskirályok kezében van a befolyás és a hatalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!