Számit hogy mi a nevem?, mert elég ritka... és félek hogy kicsúfolnak...
Inkább leírva néz ki ez sz@rul, nem kimondva, de ez van na, ha névlista van.
Ez az egyetlen ok, amiért talán jó, hogy erdélyi magyar vagyok. Nálunk a suliban volt egy Arthur nevű menő srác.
Nekem egyik osztálytársamat hívták úgy, hogy Skolasztika.
(Régen jártam már suliba, szóval ez nem mostani divatnév.)
Szegény Skolasztika minden bemutatkozásnál kétszer ismételte el a nevét, mert folyton visszakérdeztek tőle.
Nem az ő hibája, nyilván, de a szülei egy borzasztó értelmetlen nevet adtak neki. Úgy értem nincs a személy részére jelentése, mint például a Viktor, Viktória nevek, amik mondjuk győztest jelentenek.
A skolasztika egy régi teológiai és tanítási irányzat volt. Nem női név. Sőt, még negatív jelentéssel is bír, egy másfajta értelmezésben. (Lásd: [link]
Az Artúr legalább jól csengő, elegáns név.
Nagyon szép neved van Artúr :D
Nekem tetszik
Jobb,mint a mai tucatnevek :D
Attól, hogy nem gyakori, ez egy normális, ismert név, egyáltalán nem nem kell "szégyenkezni" miatta.
Egyébként nem az számít, mi a neved, hanem hogy hogy viselkedsz. Amitől egy magabiztos ember menő vagy szexi, ugyanazért a tulajdonságáért egy önbizalomhiányost már simán kipécéznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!