Hogyan érdemes kezelni azt a "barátot", aki egy szimpla kerékpározást /ritka személyes találkozást édesség vásárlással köt össze, miközben tudja, hogy kezdődő cukorbetegek vagytok?
Figyelt kérdés
Nem azonos településen lakunk, így viszonylag ritkán találkozunk személyesen. Az egyik hétvégén egy hirtelen kapott ötlet mentén megbeszéltem vele egy kerékpáros találkozót, hogy együtt mozogjunk egy kicsit ebben a gyönyörű tavaszi napsütéses időben, amit ő később vásárlással akart összekötni - ezzel persze semmi gondom nem volt, amikor azonban (vásárlás közben) kiderült, hogy ő csak édességeket akart venni magának, miközben tisztában volt azzal, hogy én kezdődő diabéteszes vagyok - és ezt szóvá is tettem neki, kajlán vigyorral azzal magyarázta ki magát, hogy az édességeket nem csak magának, hanem a kollégáinak is szánta. Ti az ilyen jellegű helyzetet hogyan reagálnátok le?2023. márc. 24. 09:54
1/10 anonim válasza:
Hol itt a gond? Te vagy kezdődő cukorbeteg, nem ő. Ha nekem lenne ilyen gondom, akkor sem okozna bajságot, hogy együtt nézegessek vele édességeket neki. Édes helyett tudsz mást majszolni, millió étel van, ő meg nyugodtan vegye és egye.
2/10 anonim válasza:
Szerintem nincs mit lereagálni. Gyakori, hogy az egyik ember be akar menni olyan boltba ahol a másik nem akar venni semmit, nincs ezzel gond
3/10 anonim válasza:
Nem is értem a problémát. Nem neked veszi, nem akarja rád erőltetni. Ő vesz, te meg nem. Ez ilyen egyszerű.
4/10 anonim válasza:
Ezt neked kell kezelned, ő megveheti te nem. A körülötted élő emberek ezentúl rá sem nézhetnek az édességekre?
5/10 anonim válasza:
Nem vagyok akkora gyökér, hogy bármit is reagáljak ebben a helyzetben. Semmi rosszat nem tett, ne keverd bele az egódat meg az irigységedet.
6/10 anonim válasza:
Tiszta hülye vagy :D Az én haverom is a múltkor vett egy Túró Rudit magának, pedig tudja, hogy laktózos vagyok. Nem is tudtam, hogy meg kellett volna sértődnöm rá :D
7/10 anonim válasza:
Én például beteg vagyok az alkoholtol, de mégis elmegyek a haverokkal néha egy romkocsmaba. Üdítőt iszom.
Én se értem a kérdést.
8/10 anonim válasza:
Közel 20 éve vagyok cukorbeteg, eszem ágában sem jutna ezen megsértődni.
9/10 anonim válasza:
basszus jó hogy kiírtad ezt a kérdést, majd meg is mondom az egyik barátnőmnek, amikor legközelebb látom, hogy milyen bunkó dolog volt tőle, hogy vett nekem a kedvenc sütimből, mait csak az ő kerületükben lehet kapni, és hozott mikor találkoztunk, pedig ő meg se eheti mert glutén van benne XD
ne hisztizz, egyrészt a cukorbetegség nem a világ vége, ne kell úgy csinálni mintha halálodon lennél, másrészt ha egy ilyen egoista nagybeteg típusú barommá fejlődsz, nem lesznek sokáig barátaid akikkel lehet biciklizni menni... attól hogy te nem csinálhatsz valamit, mért nem szabad másnak sem? nem te vagy a világ közepe.
10/10 anonim válasza:
itt a példa mikor mások kivetítik a saját bajukat másokra. ne a magad szemszögedből nézz mindenkit, nem neked akarta venni, vagy rávenni téged. neki is meglehet a saját más baja veled szemben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!