Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gyermektelenek általában...

A gyermektelenek általában hány éves korukban döntenek véglegesen?

Figyelt kérdés

Érdekes ez a kérdés, mert a gyermektelenség mai napig tabunak számít és a mai politikai légkörben valahogy olyan szentségtörés kimondani, ha valaki nem akar gyereket. Van viszont különbség abban ki hány évesen mondja ezt, mert 15 évesen valószínűleg még legyintenek egyet rá és azt mondják úgyis meggondolja magát, de ha 30 évesen mondja, annak azért nagyobb súlya van.

Sok gyermektelen beszámol arról, hogy már felnőttkora előtt is megfogalmazódott ez benne, de nem merte felvállalni vagy csak simán nem hitték el neki. Legtöbben talán akkor mondják ezt ki végleg, ha már úgy 35 elmúltak és nincs stabil párkapcsolatuk. Bár ez is sokféle, de arra azért kíváncsi vagyok, hogy van olyan, aki sokáig úgy érzi nem szeretne és végül mégis meggondolja magát? Vagy esetleg fordítva? Mi lehet az oka?

2023. júl. 31. 11:06
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

3 evesen mar tudtam, hogy nem akarok gyereket. Ez folytatodott. Soha nem valtozott. Most pont otven vagyok es pont meg peteeresem is van. Es nem erzek semmi olyat, hogy uristen, utolso pillanat, mi lenne ha.

Raadasul mar nagyon aranyosnak talalok kisgyerekeket. De ugy, hogy az anyukajuk, apukajuk karjaban vannak es nem az enyemek.

2023. júl. 31. 11:46
 12/43 anonim ***** válasza:
93%
Én olyan nőt keresek, aki nem szeretne gyereket. Mert az egy életáldozat. Nagyon szép és nemes, de elég nagy ár.
2023. júl. 31. 11:47
 13/43 Metionin ***** válasza:
98%
Emberfüggő, én olyan 15 voltam, amikor random rokonok meg ismerősök elkezdtek nyomasztani az udvarlós kérdésekkel meg célozgatásokkal, hogy majd anyáméknak unokák és voltaképpen akkor esett le igazán, hogy milyen jövőt is szán nekem a közvélemény. Egész pici korom óta nem szerettem a gyerekeket, elképzelhetetlen volt számomra, hogy majd valamikor nekem is gyerekekről kell gondoskodni, a hideg kivert már a gondolatra is de különösképpen nem foglalkoztam vele, amíg nem kezdték el mondogatni. Akkor arra gondoltam, hogy inkább egyedül fogok élni, csak ne kelljen családosat játszanom, a kérdezősködő/célozgató emberek előtt meg bölcsen kussoltam, mert tudtam, hogy nem fognak komolyan venni, mert még gyerek vagyok (érdekes, azért adtak volna férjhez fele 16-17 évesen). Később, amikor más környezetbe kerültem, világosodtam meg, hogy az is lehetőség, hogy szimplán nem vállalok gyereket és kész, attól még lehet pl. férjem. Most 33 vagyok és ahogy telnek az évek, csak egyre biztosabb vagyok a döntésemben.
2023. júl. 31. 11:49
 14/43 anonim ***** válasza:
92%

Nem akarok gyereket. Hatalmas áldozat, plusz sosem leszek elég érett, stabil hozzá. Nem akarom a transzgeneracios problemaimat tovább adni, volt elég tragédia a családban, egyszerűen nem tudnék egy egészséges lelkületű gyereket felnevelni.

Meg aztán, meg elég önző vagyok. Lehet változna, ha lenne gyerekem, de inkább utazgatnek, élnék a hobbijaimnak. :)

2023. júl. 31. 13:12
 15/43 anonim ***** válasza:
96%

Fiatal felnőttkorom óta inkább csak időszakaim vannak, amikor szeretnék gyereket, mert inkább nem.

Egyébként a gyerekekhez nem értek, rühellem őket, hihetetlen módon idegesítenek. Barátoké nyilván annyiból más, hogy a barátaim örömének örülök, 1 percig őszintén egyébként(!) csodálkozom, de nagyot nőtt, de ügyes, de utána beszélgessünk mi, felnőttek.

Ez a szemlélet IS kerget külföldre. Hogy tabu, ha nem akarok gyereket. Hogy önzőség. Hogy a méhemben turkálnak.

A magyar nem saját magával van elfoglalva, hogy hogyan tehetne az egészségéért, hogyan fogyhatna valamennyit, hogyan lehetne egy szuper, stabil, szerethető munkahelye, hogyan lehetne több szabadideje, hanem a másik életében vájkál.

Igenis meg lehet élni a jelenlegi infláció mellett, de ha a népnek akkora ereje lenne, hogy úgy élt volna, ahogyan most megélne, akkor nem ekkora lenne az infláció se, ugyanis ezek az élősködők nem lennének hatalmon....

Erre vezethető vissza a másik életében vájkálás is a saját helyett.

Plusz a gyűlöletkeltés.

Első körben oda kellene eljutni, hogy az vállal gyereket, aki szívből akar, szívből szeretné, szívből nevelné.

Nem azért, mert csok, mert különben önző, mert ez az élet rendje, mert a kormány is azt sugallja, hogy gyűlölni kell, aki akár ebben is más.

2023. júl. 31. 13:54
 16/43 anonim ***** válasza:
87%

kb. 6 éves koromban szembesültem először a kérdéssel, akarok-e gyereket, családot. Határozott nem volt a véleményem.

49 éves vagyok, és továbbra is így érzek, pedig biológiailag alkalmas vagyok még én is.

2023. júl. 31. 14:32
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
4 éves koromban mondtam ki először, hogy nekem ugyan nem kell gyerek. Még csak 20 éves vagyok, de egy fikarcnyit sem változott a hozzáállásom a témában, sőt, csak megerősítettek benne az elmúlt évek történései. Mivel igencsak diszfunkcionális családból származom, maximum egy szociopatát tudnék felnevelni, az meg nem hiányzik senkinek sem szerintem. Egyelőre még keményen tanulok, azonban az egész életemet egy hivatásra tettem fel, abban szeretnék dolgozni, ameddig van rá lehetőségem, és szeretném azt hinni, hogy több társadalmi haszna lesz ennek, mint roncsolt lelkivilágú gyerekeket "nevelgetni".
2023. aug. 1. 19:00
 18/43 anonim ***** válasza:
92%
Nekem 18-20 évesen fogalmazódott meg először, de akkor még amúgy is olyan távoli volt, nagyon nem foglalkoztam a témával. Most 26 vagyok és semmivel sem változott, csak még kevésbé szeretnék. Legszívesebben ennyi maradnék, mert tudom, hogy pár év múlva már nyomasztani fognak ezzel a szülők, nagyszülők, pedig párkapcsolatom sincs perpillanat. Most még békén hagynak ezzel, jó lenne ha ezután sem mondogatnák nekem ezt, mert minél jobban győzködnek, annál kevésbé akarok.
2023. aug. 2. 07:47
 19/43 Senior Séf ***** válasza:
17%
64F vagyok, és soha nem volt kérdés, hogy akarok-e gyereket. A kérdés inkább az volt; kitől? Váltogattam a kapcsolataimat, mint más a fehérneműt, de szerelembe esni nem tudtam. Végül lett 2, meg 1 balkézről, akinek a létezéséról az ő 40.-ik születésnapján szereztem tudomást. Soha nem bántam meg, akármennyi "áldozattal" jár is a felnevelésük. Az élet szép, és nagy bűn lett volna saját utódaimat megfosztani ettől a szépségtől. Ha én esélyt kaptam a szüleimtől egy boldog életre, "illik" ezt az esélyt továbbadni.
2023. aug. 3. 15:19
 20/43 anonim ***** válasza:
88%
Hát, nem tudom... amennyi öngyilkosság és öngyilkossági kísérlet van az országban, úgy tűnik, rengetegen nem így látják.
2023. aug. 3. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!