Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Minél keletebbre megyünk, az...

Minél keletebbre megyünk, az emberek annál kedvesebbek?

Figyelt kérdés
Én úgy figyeltem, hogy minél kevésbé fejlett egy nép, annál közvetlenebbek és vendégszeretőbbek. A Balkánon és a Közel-Keleten is olyan szívélyesen bánnak az idegenekkel, persze benne van, hogy örülnek a turistáknak, de attól eltekintve is. Nyugaton, a németeknél pedig mindenki olyan távolságtartó, buszon sem ülnek le melléd soha, ha van máshol is hely és egyáltalán nem szokás mást meghívni magadhoz. Bizonyos dolgok, a pontosság, szabálykövetés viszont erősebb ott, nyilván ez is fontos szerepet játszik abban, hogy fejlettebbek. Magyaroknál is az erdélyiek általában kedvesebbek, mint a magyarországiak, én úgy látom.

2023. júl. 29. 15:08
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Balkánon csak addig kedvesek, amíg turista vagy (a pénztárcádnak örülnek), kezdj el ott élni.

(valaki a Balkánról) :-)

2023. júl. 29. 15:14
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Az arab államok többsége is híresen toleráns, a külföldieket pedig mélyen tisztelik és felmagasztalják.
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Jól látod
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon keletre kell menni ehhez. A japánok általában kedvesebbek és udvariasabbak.

Európában én ezt nem veszem észre. Kelet-és Délkelet-Európában inkább a bunkóság dominál. Északnyugat-Európában valóban kissé távolságtartóbbak az emberek, de udvariasabbak is, a déli népek azok, ahol nagyobb a közvetlenség (olaszok, spanyolok).

Itt Magyarországon inkább mogorvák az emberek az idegennel, külföldi turistáknak általában az szokott feltűnni a magyar járókelőknél, hogy szinte senki se mosolyog, nagyon búvalbéleltek. De ez csak az átlag, vannak kedves magyarok is.

2023. júl. 29. 15:15
 5/10 anonim ***** válasza:
53%
Háperszehogy. Zsa Borsod, majd meglátod.
2023. júl. 29. 15:30
 6/10 anonim ***** válasza:
94%
Hát szerintem Nemetországban normálisabban viselkednek vele, s kevésbé akarnak meglopni, mint itt Romániában.
2023. júl. 29. 15:44
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

Ez sajnos nagyon nem igaz. Ertenem, hogy a fejkendos babuska kedves, a civilizalt nyugat-europai meg rideg, de ez baromira nincs igy.

Az angolok ( marmint angol nemzetosegu atlagemberek, nem drogos lecsuszott alakok) vilagatlagban a legkedv

2023. júl. 29. 20:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7-es folyt.

kedvesebbek. De Stockholm, Franciaorszag, barhol azzal talalkoztam. Keleten, es sajnos Magyarorszag egy nagyon szomoru pelda, sanda gyanakvas, felelem, talan magukbol indulnak ki, de inkBb nem kerdezek idegeneket.

2023. júl. 29. 20:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
4-essel ertek egyet. Igen, ha Azsia, igen, de Europaban nagyon nem igaz.
2023. júl. 29. 20:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Addig szeretnek, míg turista vagy és költöd náluk a pénzt, hisz sok keleti országnak ez adja a fő bevételt. Nyilván nem lesznek bunkók az "ügyfeleikkel". A nyugati országok erre nincsenek úgy rászorulva. Bár Angliában nekem pont ellentétes tapasztalatom volt, mindenki nagyon udvarias volt.

De az állításom igazolására vehetjük példának Japánt. Ha turista vagy, turista helyeken látogatsz, mindenki nagyon udvarias, kedves, előzékeny lesz veled. De ha megélni próbálsz ott európaiként, soha a büdös életben nem fognak elfogadni. Vannak pl. vendéglátó helyek, ahova be se engednek fehérként. Ismerősöm élt kint évekig. Folyékonyan beszélt japánul, diplomás volt, dolgozott, kint házasodott (a lány családja sose fogadta el), de mindig piszkálták. Munkahelyén folyton neki adták a legszivatósabb feladatokat. Törpének gúnyolták a szemébe (175 körül van, sok alacsonyabb kolega volt). Sokan nem voltak vele hajlandóak japánul beszélni, csak angolul.

2023. júl. 29. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!