Régebben miért voltak kedvesebbek az idős emberek?
Figyelt kérdés
Manapság akár a tömegközlekedésen, akár az utcán vagy boltokba azt tapasztalom hogy olyan rosszindulatúak és mogorvák az idősebb emberek. Én a húszas éveimbe járok, mindig átadom a helyet, kedves vagyok velük, de csak a rossz pillantásokat kapom. Régebben ilyen nem volt. Mitől változott meg ez ennyire?2023. máj. 6. 16:18
1/16 anonim válasza:
nem kell átadni a helyed. üsd hasba őket.
2/16 anonim válasza:
Sosem voltak annyira nehéz helyzetben az idősek mint napjainkban, és sokkal jobban magukra vannak hagyva, mint egy-két generációval korábban, amikor generációs törődés volt velük.
3/16 anonim válasza:
Adj át nekik egy kis csirke far-hátat is ajándékba, rögtön bálványozni fognak
4/16 anonim válasza:
Mert több volt a tisztelet, tudtak beszélgetni, most meg le se szarják őket!
5/16 anonim válasza:
Más generáció, mint 10-15 éve. Az akkori idősek jo része még a 30-as években született, még a Kádár rendszer előtt szocializálódott. A mai idősek nagyon erősen hordozzák a kommunista korszak mentalitását.
6/16 anonim válasza:
A 30as években született ember meg már 10 éve se szállt buszra mert olyan öreg volt.
Talán az történhetett hogy te magad öregedtél és egyre idősebb embereket látsz öregnek. 15 éve még csak épphogy elmúltál 10. Egy ilyen idős gyereknek meg a 40 és 50 éves is öreg. Most már talán a 60-65 éveseket látod öregnek. Ilyenkor már mindenki beteg, esetleg özvegy is, ezért zsémbesebbek.
7/16 anonim válasza:
Pedig így van, nem lekezelésből írtam. De ilyenkor már kirepultek a gyerekek, és jobb esetben nem költöztek el az ország másik felébe hogy ne is lásd az unokájádat csak évente 2x. Neadjisten meghaltak a családtagok, jön a sok betegség, ízületi fájdalom.. Csak remélni tudom hogy én nem leszek zsémbes vénasszony.
8/16 anonim válasza:
Azért mert akkor tisztességes nyugdíjat kaptak.
9/16 anonim válasza:
6:
Nagymamám a 30-as években született, és 10 éve bőven buszra szállt, ahogy a társasházban sok más hasonló korú idős is.
10/16 anonim válasza:
De egy 10 éves gyereknek nem csak a 30-as években születettek az idősek hanem a 60-as években is. Szóval mindegy higy hány 30-as években született ember szállt buszra (nyilván kevés).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!