Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Régebben miért voltak kedveseb...

Régebben miért voltak kedvesebbek az idős emberek?

Figyelt kérdés
Manapság akár a tömegközlekedésen, akár az utcán vagy boltokba azt tapasztalom hogy olyan rosszindulatúak és mogorvák az idősebb emberek. Én a húszas éveimbe járok, mindig átadom a helyet, kedves vagyok velük, de csak a rossz pillantásokat kapom. Régebben ilyen nem volt. Mitől változott meg ez ennyire?

2023. máj. 6. 16:18
1 2
 11/16 anonim válasza:

1939 dec. 31-én.

2023. máj. 7. 10:51
 12/16 anonim ***** válasza:

De nincs jelentősege hogy a nagyid buszra szállt akkor mert tény hogy kevés szállt buszra. Ismerek idős embereket sokat és 80-on túl már nem nagyon szeretnek kimozdulni otthonról.

És igazából a kérdező nem írta hogy hány evesekre gondolt tizenévesen évesen és most huszonévesen. Egy 70+ embert általában már több baj ért mint egy 55 évest. Én csak ezt mondom.

2023. máj. 7. 11:06
 13/16 anonim ***** válasza:

12:

65 év a nyugdíjorhatár, akik most mennek nyugdíjba, azok 1958-ban születtek. 15 éve az 1943-ban születtei voltak ugyanennyi idősek. Én idősebb vagyok kérdezőnél, de gyerekkoromban is a nyugdíjasokat értettem elsősorban idős alatt, akik akkor a 60-80 korosztály, illetve az ennél is idősebbek voltak.

Akik az 50-es években születtek, azok teljesen más generáció nem csak a 30-as évekhez képest, hanem a 40-es években születtekhez képest is. Már nem születtek súlyos szegénységbe, a szüleiknek már nem volt olyan közeli a 2. világháború, 56-ra sem emlékeznek már, az egész életület békében élték, ugyanakkor egyértelműen a Kádár rendszer hatása alatt, nagy eséllyel olyan munkahelyen dolgozva, ahol nem kellett teljesíteniük, aztán hirtelen ez megváltoztot a rendszerváltás után, amitől ez a generáció jelentős része vált erősen frusztrálttá. Nem csak azok, akiken látszik. Aki nem alkesz ebben a generációban, azok közül sokan szednek rendszeresen Frontint, esetleg Xanaxot, mert különben totálisan begolyóznának. Nem csoda, ha nem kedves a többségük. Nyilván sok kivétel van, nem igaz ez mindenkire, de ettől még nagyon sokat ártott nekik mentalitásban a szocializmus, többet mint kaik előtte vagy a legelején születtek.

2023. máj. 7. 12:59
 14/16 anonim ***** válasza:
10%

Kit érdekel hány évesek! Mit szemtelenkednek az idősek másokkal?

A meglazult hasfalukat jól meg kell boxolni.

2023. máj. 7. 13:11
 15/16 anonim válasza:
Nagyon egyszerű. Véget ért a gulyás kommunizmus és azt kérik számon a világtól hogy miért nem élnek olyan jól mint fiatalabb korukban.
2023. máj. 9. 14:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Azért, mert egyre nehezebb megélni az országban, így egyre frusztráltabb mindenki.

Az előző rendszerben felnőtt időseknek meg eleve nem sok közük van mai világhoz, ettől frusztráltak, neveletlenek, buták, sokszorosan túlbecsülik a képességeiket, nincsenek tisztában azzal, hol a határ.

De elmesélek egy nagyon tipikus példát:

Vidéken élek, át szoktam biciklizni a szomszéd városba, és ott lemegyek a Duna-partra.

Sajnos egy idős "festőművész" (legalábbis ő magát annak tartja) is odajár, aki folyton mindenki nevel, okoskodik, azt lesi, hogyan köszönök másoknak.

Ha nem lenne idős, már rég megverték volna.

Ma belekötött abba, hogy nem köszöntem vkinek (amúgy de), hogy legközelebb szájon vág.

Bizony átfutott az agyamon, hogy odamegyek, és akkora pofont lekeverek neki, hogy többet messziről elkerül.

Azért nem tettem, mert sportos 30-as vagyok, ő meg egy 80 éves papa.

na szóval..rengeteg idős prolinak csak ez maradt, hogy a lakóhelyükön csesztetik az emberek, kellemetlenkednek, utána meg nyivákolnak, hogy levegőnek nézik őket.

2023. aug. 13. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!