Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehetne azon segíteni,...

Hogy lehetne azon segíteni, hogy ne mindent elvárásból, viszonzásért tegyek?

Figyelt kérdés
Másoknak tűnt föl, hogy így működöm. Ez nem valami jó bizonyítvány, de elismerem, ilyen vagyok.
2023. júl. 29. 08:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor ilyeneket ne tegyél.

Én akkor, és annak segítek, akivel nagyon jóban vagyok, és keresem a társaságát.

Mindenki más le van .........

2023. júl. 29. 09:03
 2/8 A kérdező kommentje:
De hát hogy lehetne szívből elérni a változást? Tudom mondogatni, magamnak is, másoknak is, hogy nem, nem, dehogy várok viszonzást szb., de ettől mêg a szívem máshogy érzi. Ez a tanult, hideg empátia állítólag. Örökké csak ez lesz, nem tudok jobb, önzetlenebb ember lenni? Csak ez a képmutatás marad?
2023. júl. 29. 09:32
 3/8 anonim ***** válasza:
A mai világban haszonlesőnek áll a világ, ez tény, de vigyázni kell, mert bukta lehet belőle.
2023. júl. 29. 10:49
 4/8 A kérdező kommentje:
3: de hát épp hogy változtatni szeretnék ezen a vonásomon, úgy látom, mások nálam jobb, önzetlenebb emberek.
2023. júl. 29. 10:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem kell változtatnod.

Ilyen vagy

Senki sem minta ember.

2023. júl. 29. 12:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Menj el önkénteskedni a szabadidődben pl. állatmenhelyre egy fél évet, évet, az sokat fog segíteni, hogy meglásd az értékes dolgokat is (amiért érdemes tenni), és ne csak a pénzt.
2023. júl. 29. 18:21
 7/8 A kérdező kommentje:

Ezt a pénzzel hozod összefüggésbe? Én nem pénzbeli viszonzást várok. Valami mást. Figyelmet talán. Vagy viszonzást, abban, amit én is adtam.

Önkénteskedtem már. Ukránok segítése, meg más is. Szerelmes azért nem lettem ebbe a szerepbe. Nem gondolom, hogy bárki is tesz olyat, ami csak másnak jó. Pl ha én önkénteskedtem, akkor is elsősorban saját magamat akartam kielégíteni szerintem, az szuper, ha ettől másnak is jó lett, de nem ezért mentem oda, alaposabb önvizsgálat után. Nem tennék szerintem én olyat, amihez egyáltalán nincs kedvem, csak azért, hogy másnak jó legyen.

2023. júl. 29. 18:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze de ez normális emberi tulajdonság…

Ezzel nincs baj.

Ha másnak jót teszel akkor tökmindegy milyen indíttatásból teszed..:)

2023. júl. 29. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!