Normális, hogy már fiatalként depressziós vagyok az idő múlása miatt?
Középiskola végén nagyjából 3 hónapon át erőteljes szorongást éreztem reggeltől estig amiatt, hogy ez is elmúlt...
Most külföldi egyetemi félév végén ugyanezt érzem.
Az pedig, hogy lassan az egyetemmel is végzek kikészít.
Rossz belegondolni, hogy többé már nem leszek fiatal, közelítek a 30-hoz... Utána 40, 50, 60 jobb esetben még pár évtized, ami egyre gyorsabban fog telni, aztán vége. S először elmennek majd a nagyszülők, majd a szülők, aztán a barátok és én, ezután lépésről-lépésre rohad szét majd előbb-utóbb az, ami eddig az életemet jelentette.
Tudom, hogy szerencsés vagyok sok szempontból, mégis ezt érzem állandóan...
Igen. Ifju koltok is olyankor boronganak ezen.
En teljesen komolyan, eloszor hateves koromban ultem a szobamban es sirtam arra gondolva ovodai ballagas utan, hogy lezarult egy korszak.
"Sokszor láttam már, hogy a haláltól való rettegés mértéke szorosan összefügg a meg nem élt élet mértékével."
Irvin D. Yalom: Minden mulandó (Tíz pszichoterápiás történet)
7-ea vagyok
Agzt kihagytam, hogy már 20 évesen is elmúlásrettegtem, szóval azóta ez csak fokozódik évről évre, a születésnapokat konkrétan csak átaludnám, mert nem tusom elviselni a gondolatot, hogy megint eggyel több az életkorom, és mindenki tisztában van vele, hogy kb. meddig élnek átlagban az emberek. Nem tudom, hogy aki pl. már azokat az éveit éli, amikor általában meg szoktak halni az emberek, hogyan viseli el ezt a tudatot.
Szóval nem vagy egyedül ezzel. Alapjáraton egy szorongó alkat mindenen szorong, és az idő múlása egy olyan abszurditás, ami fölött egyáltalán semmiféle kontrollunk nincs, és ezt nehéz feldolgozni. Vagy lehetetlen. Nekem eddig nem sikerült. Néha úgy érzem, én abba fogok belehalni, hogy nem tudom csak úgy nézni, hogy az életem eltelik és én megszűnök, és megszűnik számomra minden és mindenki, amikor épp ott tartok, hogy meghalok. Ez elviselhetetlen gondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!