Bunkóság, vagy szimpatikus őszinteség azt mondani egy bikinis nőnek nyíltan, hogy "szép a tested"?
#2 Hát, én biztos nem pezsegnék! Önbizalomhiányos, nyomi kis inceleknek lehet, hogy pezseg az ego jacuzzi, de normális, egészséges lelkű férfiaknak nem.
32/F
Jaj, de megsértődtél.
A pasik se egy egyen massza. Sok pasi hülyén nézne a vadidegenre, aki random odamegy hozzá dicsérgetni.
A különbség az, hogy a nők más tapasztalati háttérből jönnek, ami az, hogy aki odajön hozzád bókolni, az akar valamit. Ha megköszönöd, marad és nyomul, ha le akarod rázni, te vagy bunkó. Nem, nem azt mondom, hogy minden bókoló ilyen. De épp elég igen, hogy indokolt legyen a félelem.
Nem az őszinte dicséret bunkóság. Hanem az, hogy a másik fél komfortjára fittyet hányva te mindenképpen oda akarod tolni a képed. Tudod, én mit csinálok, ha meglátok valakit az utcán, aki jól néz ki? Konstatálom a gondolatot, és nem zavarom meg a szerencsétlent. Ha valakivel vagyok, esetleg odafordulok hozzá, és neki megmondom, hogy nézd, de jól néz ki az a csaj/pasi/kalap/szoknya.
#2 Akkor menjen oda hozzád kőműves Pali bácsi és mondja neked hogy szép a tested...
Csak akkor örülnél egy ilyen kommentnek ha valaki olyan mondja, aki valamilyen formában bejön neked, márpedig nyilván jó nőkről fogod elképzelni ezt a megjegyzést.
Egyáltalán nem mindegy a kontextus. Nektek sem, meg nekünk sem. Az egyetlen különbség a női és a férfi agy között, hogy nőként fel tudod mérni hogy mennyire abnormális, ha valami random ember megy oda hozzád, és mond ilyeneket, míg férfiként ez csak akkor kezd el klikkelni, ha egy számotokra kifejezetten taszító ember megy oda zaklatni.
Ilyet nem illik random embernek mondani. Ha mégis mrgteszed, akkor a társadalmi konvenciók szerint plusz üzenetet hordoz. Sajnos a jelenlegi kommunikációs konvenció k miatt azt az üzenetet, hogy valakinek szerinted szép a teste, nem tudod úgy elmondani, hogy ne jelentse egyúttal azt is, hogy fel akarod szedni a hölgyet. Ha ott van mellette a barátja, be fog húzni neked egyet. Ha anő egyedül van, nem fogja magát biztonságban érezni tőled.
Én személy szerint utálom ezeket az implicit beleértett dolgokat, de sajnos nem én szabom meg a dolgok jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!