Munkakerülők! Ti mivel töltitek ki a nyarat?
Mivan? :D
Egy nap 24 órából áll, az átlagos munkaidő pedig 8 óra, ergo programokat/életet munka mellett is lehet szervezni/élni. Plusz ott vannak a hétvégék, az ünnepek, a szabadságok...
Vagyis ha nem dolgozol (és nem vagy alapjáraton kőgazdag) akkor valóban nincs életed, ha viszont dolgozol, akkor legalább megadod a lehetőséget magadnak, hogy élj.
Mivan? 8 óra a munkaidő, 2 óra az utazás jobb esetben (kevés ember lakik a munkahelyétől pár percre és kevés a home officeos ember), sok helyen kötelező valamennyi túlóra, ez általában fél óra átlagosan, aztán az ebédszüneted is le kell dolgozni, ami megint fél óra. Hazaérsz és semmi energiád nincs de a kötelezettségeidnek nincs vége. Bevásárlás, főzés, takarítás, ügyek elintézése (orvos, papírok, csekkek, stb.) ez azért nagyátlagban napi 1,5 óra még biztos sorbanállással HA baráti vagyok. Aztán 8 óra alvás ha nem akarsz zombiként funkcionálni és valami sport/testmozgás is kötelezettség, főleg ha ülő vagy hibrid munkát végzel tehát az is 1 óra. Ez nekem, ha nem számoltam el valamit, 20 és fél óra HA nem akarsz mondjuk 1 órás regenerációs/higiéniai én időt, ahol masztizás-zuhany-borotválkozás hogy ne legyél büdős, ne legyél frusztrált és ne nézz ki hobónak. tehát 21 és fél óra. 2 és fél órád marad de örülsz, hogy épp nem kell megint elmenned valahova és inkább csak felcsapsz netflixen valamit vagy elindítasz egy videojátékot és már mehetsz is aludni 2 pislantás után.
Amikor dolgoztam akkor hétvégére semmi energiám nem volt, feküdni volt max erőm mert ha bármi mást csinálok akkor hétfőn nem fogok tudni funkcionálni. Folyamatosan a munkában lévő dolgokra koncentráltam, hogy megint mennyi minden sz*rt kell elviselnem jövőhéten, szorongtam ezerrel. Köszönöm, ebből nem kérek. Inkább a halál.
"Vagyis ha nem dolgozol (és nem vagy alapjáraton kőgazdag) akkor valóban nincs életed, ha viszont dolgozol, akkor legalább megadod a lehetőséget magadnak, hogy élj" Ha te a munkát életnek hívod és a nem a te saját kedvtelésednek élést hívod életnek akkor biztos. Én inkább maradok a semmittevésnél és a youtube/twitch csatornámon való ügyködésnél.
Főleg addig nem fogok dolgozni, amíg ilyen emberek, mint psgogli7 milliókat keres azzal, hogy csak játszik egy pár órát. Az ilyen emberekre nézek fel, az ilyen emberek a példaképeim. Vgagy pl PokemonChallenges. Kőgazdag külföldi streamer, havi 1-szer fellő egy pokémon streamet egy pár órára és több tízezer dollár ömlik az ölébe havonta. Pár óra pokémonozással. Az élet igazságtalan és én addig nem fogok elmenni 8 órázni amíg ilyen emberek megélnek a semmittevésből, követelem az élettől hogy én is ilyen legyek mint ezek az emberek.
Rendben #48, csak azt aruld el hogy ha ez mind alapjog kellene legyen, akkor hozzuk vissza a rabszolgasagot?
Mert a kaja meg lakas nem terem csak úgy, valakinek dolgoznia kell hogy eloallitsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!