Mi a véleményetek az olyan emberekről akik nem segítenek ha baj van de utàna úgy tesznek mintha érdeklődnének?
Én akkor segítek, ha kérik konkrétan, meghatározott időben. Ahogy én is kivagyok a keretlen segitségnyújtastól, debilizalastól, úgy más is. És persze akkor, ha tudok úgy segiteni, ahogy ő szeretné.
A felvázolt helyzetet nem biztos, hogy értem.
Mondjuk van egy melóhely, aminek ő a szomszédságában lakik, te meg 45 perccel arrébb? Lekésed a járművet, ha hívsz taxit, akkor nincs szükséged segítségre.
Mondjuk, hogy utána ajánl segítseget, az termeszetesen nem segítség, ezt értem.
De sokan kérni sem mernek, elvárják, hogy gondolatolvasó legyen a másik.
Van benne valami amit irsz.Szorakozni voltunk es az utolso jarmuvet kestem le hazafele.Persze raszantam a taxira a penzt.De ha mar felajanlod akkor ne kb.egy oraval kesobb mikorar otthon is vagyok hanem azonnal ajanld 🙂
Azzal viszont egyezek konkretan kell kerni,de van olyan eset amikor tudom a masik bajban van,nyilvanvalo es akkor fellehet ajanlani.Pl.ha szakad az eso nalam vagy keszulsz haza,hogy eldobjalak hazaig ami autoval 5 perc.
Vagy szinten ezzel az illetovel volt utra mentunk nekem szinten hazakellett jutnom este es idegen emberek egy no a lanyaval megkerdezte hogy megyek haza fel is ajanlottak alhatok naluk.Persze nem eltem vele de jol esett.O a sajat baratnom ilyet nem ajanlana.En meg nem kerdezem mert ezek szerint teher lennek.Hasonlo helyzetben felajanlanam.Sokszor ugy erzem ra nem lehet szamitani ha baj van.
En forditva gondoltam🙂
De peldaul volt olyan helyzet hogy segithetett volna konkret dologgal de nem tette
Tehát akkor barátok vagytok? Nem. Nem tudtok kommunikálni sem.
Nem tudhatod, miért nem visz el, ha nem kérdezed meg. Félsz kérdezni?
Nekem van, amikor olyan szinten ki kell számolnom a benzint, hogy tényleg nem fér bele egy 5 perces út sem, ami mondjuk oda vissza 10 perc, 8-10km. Mert pont annyi van benne, hogy a kútig kibírja, vagy esetleg fizetésig. Csak ezt ugye nem merjük kimondani, mert mit gondol majd a másik. ☹️
Kérj segítséget, ne pedig várj, mert nem látsz bele.
Ha elvárás van, ott csalódás is lesz.
Értem, de velem például történt meg. Csak én tudok valamennyire kommunikálni.
Esetedben nem is kérdezel, pedig lehet van rá magyarázat. Ő meg nem meri magától mondani, mert ciki. De mégis kinek? Inkább elindul a fővárosi nagycirkusz, a kognitív torzítások a fejedben.
Ciki egy esernyot felajanlani?🙂Azt ketlem es meg annyit mondott a legrosszabb smi tortenhet megazol kicsit.
A kommunikacios resz viszont megfontolando.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!