Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan emberekről akik nem segítenek ha baj van de utàna úgy tesznek mintha érdeklődnének?

Figyelt kérdés
Pl.lekésed a jàrművet taxival mész haza.Utàna 45 perc múlva írnak,hívnak talàltàl- e taxit ha nem ott maradhatsz nàla.Megvàrja még megoldod a helyzetet utàna ajanl " segítséget".Jobb olyankor mar ha nem is akar segiteni.Ês nem egyszer nem egy esetben csak mas dologgal.Nem is az hogy élnék mindig a segitseggel vagy visszaelnek vele,de voltak olyan esetek amikor jol jott volna es ez egy barattol elvarhato lenne hogy szamithass ra.
2023. júl. 20. 09:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%

Én akkor segítek, ha kérik konkrétan, meghatározott időben. Ahogy én is kivagyok a keretlen segitségnyújtastól, debilizalastól, úgy más is. És persze akkor, ha tudok úgy segiteni, ahogy ő szeretné.

A felvázolt helyzetet nem biztos, hogy értem.

Mondjuk van egy melóhely, aminek ő a szomszédságában lakik, te meg 45 perccel arrébb? Lekésed a járművet, ha hívsz taxit, akkor nincs szükséged segítségre.

Mondjuk, hogy utána ajánl segítseget, az termeszetesen nem segítség, ezt értem.

De sokan kérni sem mernek, elvárják, hogy gondolatolvasó legyen a másik.

2023. júl. 20. 10:07
 2/14 A kérdező kommentje:

Van benne valami amit irsz.Szorakozni voltunk es az utolso jarmuvet kestem le hazafele.Persze raszantam a taxira a penzt.De ha mar felajanlod akkor ne kb.egy oraval kesobb mikorar otthon is vagyok hanem azonnal ajanld 🙂

Azzal viszont egyezek konkretan kell kerni,de van olyan eset amikor tudom a masik bajban van,nyilvanvalo es akkor fellehet ajanlani.Pl.ha szakad az eso nalam vagy keszulsz haza,hogy eldobjalak hazaig ami autoval 5 perc.

Vagy szinten ezzel az illetovel volt utra mentunk nekem szinten hazakellett jutnom este es idegen emberek egy no a lanyaval megkerdezte hogy megyek haza fel is ajanlottak alhatok naluk.Persze nem eltem vele de jol esett.O a sajat baratnom ilyet nem ajanlana.En meg nem kerdezem mert ezek szerint teher lennek.Hasonlo helyzetben felajanlanam.Sokszor ugy erzem ra nem lehet szamitani ha baj van.

2023. júl. 20. 10:18
 3/14 anonim ***** válasza:
60%
Ez teljesen normális. A taxi a jó megoldás, nem az, hogy nála alszol. De gondoskodik rólad, hogy ha a taxi nem jött össze, ne maradj az utcán. Nem megvárja, míg megoldod a helyzetet, hanem ellenőrzi, hogy sikerült-e megoldanod a helyzetet, vagy neki kell beavatkoznia. Az a 2. lépés, nem az első.
2023. júl. 20. 10:21
 4/14 A kérdező kommentje:

En forditva gondoltam🙂

De peldaul volt olyan helyzet hogy segithetett volna konkret dologgal de nem tette

2023. júl. 20. 10:25
 5/14 anonim ***** válasza:
47%

Tehát akkor barátok vagytok? Nem. Nem tudtok kommunikálni sem.

Nem tudhatod, miért nem visz el, ha nem kérdezed meg. Félsz kérdezni?

Nekem van, amikor olyan szinten ki kell számolnom a benzint, hogy tényleg nem fér bele egy 5 perces út sem, ami mondjuk oda vissza 10 perc, 8-10km. Mert pont annyi van benne, hogy a kútig kibírja, vagy esetleg fizetésig. Csak ezt ugye nem merjük kimondani, mert mit gondol majd a másik. ☹️

Kérj segítséget, ne pedig várj, mert nem látsz bele.

Ha elvárás van, ott csalódás is lesz.

2023. júl. 20. 10:25
 6/14 A kérdező kommentje:
Koszi amit irtal igy latom lehet maskent is nezni ugyanarra a dologra.
2023. júl. 20. 10:26
 7/14 A kérdező kommentje:
5-os ez a benzines nem tortent meg csak egy pelda volt.Vagy esik az eso kint setalunk nekem hazakell jutnom es a kozeledben lakunk es mondom nincs esernyom es aggodok a hazajutas miatt ilyenkor felajanlhatod hogy adok egyet.Ez viszont megtortent.
2023. júl. 20. 10:30
 8/14 A kérdező kommentje:
*a kozelbe lakik,en nem.Persze lehet valakinek egy esernyoje van,de van valami esokabat szeruseged vagy hasonlo.
2023. júl. 20. 10:36
 9/14 anonim ***** válasza:
31%

Értem, de velem például történt meg. Csak én tudok valamennyire kommunikálni.

Esetedben nem is kérdezel, pedig lehet van rá magyarázat. Ő meg nem meri magától mondani, mert ciki. De mégis kinek? Inkább elindul a fővárosi nagycirkusz, a kognitív torzítások a fejedben.

2023. júl. 20. 10:40
 10/14 A kérdező kommentje:

Ciki egy esernyot felajanlani?🙂Azt ketlem es meg annyit mondott a legrosszabb smi tortenhet megazol kicsit.

A kommunikacios resz viszont megfontolando.

2023. júl. 20. 10:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!