Bizonyos emberek miért beszélik ki hangosan a magánéletüket a tömegközlekedésen?
Én vidéken nőttem fel viszonylag konzervatív családban, ott soha fel sem merült ez, hogy a családi szennyest teregetni kell a nyilvánosságban. Ehhez képest, ha Budapesten felszállok a tömegközlekedésre nagyon gyakran vannak olyanok, akik hangosan, mindenki előtt tárgyalják egymás közt vagy telefonon a személyes, családi, munkahelyi problémáikat ráadásul sokszor trágár stílusban. A kisebbségiek főleg teszik ezt, ahol ők járnak mindenki kell tudja mi folyik náluk.
Ezt nem tudom hova megérteni, nem azt mondom, hogy az ember ne beszélje meg a gondjait a családtagjaival, barátaival, de diszkréció is létezik a világon. Munkahelyi, párkapcsolati problémái mindenkinek vannak, de én pl nem szeretném, hogy erről ismeretlen emberek tudjanak, amikor nincs is semmi közük hozzá.
Ja, - a beszélgetés fontossága!
Egyszer egy kisebbséghez tartozó néhai ismerősöm, milliókról "tárgyalt" valakivel fennhangon...
Aztán megcsörrent a kezében a telefon - "tárgyalás" közben! :DDDD
Mert nyilván nem ér rá tíz perc múlva, amikor esetleg leszáll. "Jaj Gézukám, mindjárt szállok, visszahívlak" ez nem működik, mert Gézukám őszerinte biztos nem fog ráérni tíz perc múlva. :))
Bár azt sem tudom, abban a háttérzajban, ami utazás közben állandóan van, hogy lehet valamit normálisan érteni.
Engem amúgy nem zavar, inkább a beszélőt kéne zavarnia, hogy mások is hallják az életének némely fontos mozzanatait, de ha ő vállalja nyilvánosan...
Amúgy az az érdekes, hogy az nem baj, ha beszélgetés közben mások is hallják, miről lehet szó. De ha ugyanez az ember csak nézi a telefonját, mert játszik vele, vagy olvas rajta híreket, és eközben fölé vagy mellé áll valaki, na az már zavarja a telefon tulajdonosát. Mert azt hiszi, hogy az illető őt meg a telefonját nézi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!