Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kb 13 éve nincs szociális...

Kb 13 éve nincs szociális életem, hogy tudnék változtatni?

Figyelt kérdés

Már nincs baráti köröm, egyedül a munkahelyen vagyok élőben kontaktban emberekkel. Olyan régóta be vagyok már zárkozva, hogy nem tudom, hogyan tudnék újra nyitni az emberek felé.

Egyszerre vágyok arra, hogy kikapcsolódjak, közös programon vegyek részt más emberekkel, de amikor a lehetőség adott lenne, egyszerűen már nem is akarom, és kifarolok. Szerintem félek valamitől. Rengeteg minden kimaradt az életemből és ahogy egyre idősödök ezek tudata egyre súlyosabbá, fájóbbà válik számomra.

Kicsit olyan érzésem van, mintha félnek élni. Egész életem csak a munkáról szól jó ideje, viszont ez miatt úgy érzem a kiégés határán táncolok.

2023. júl. 14. 20:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Várj egy évet. Akkor a 13 év 14-re változik.

Szóval nem igazán látom, hogy mi... mit akarsz? Nem úgy tűnik mint ha kellene neked szociális élet. Ha kell, akkor elmész, és csinálod. Ha szorongsz tőle, akkor meg menj pszichológushoz, mert nem normális.

2023. júl. 15. 08:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell mindenkinek társaság, nekem pl nem is hiányzik. Épp elég az emberekből annyi, amennyit munkahelyen, meg a nagyvárosban amúgy is körbevesznek mindenhol az emberek. Nekem nincs igényem arra, hogy más lelki problémáit hallgassam vagy kibeszéljem a sajátjaimat, inkább elmegyek szórakozni vagy moziba, kirándulni. Az enberek tülságosan függnek a kapcsolatoktól, pedig sok esetben többet vesz el, mint amennyit ad.
2023. júl. 15. 09:20
 13/15 A kérdező kommentje:
11, igazad lehet. Munkám során rengeteg kontakt van emberekkel és sokszor nagyon elegem van belőle. Lehet nem is feltétlen a szociális élet hiányzik, hanem inkább csak egy társ az életben.
2023. júl. 15. 10:11
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérdező igen néha elmegyek valamerre és olyankor jövök rá milyen jó volt kimozdulni és nem itthon ülni magamban. Csak nincsenek barátaim, úgyhogy nincs sok lehetőség a kimozdulásra. Tudom itt mindig írják, hogy egyedül kell menni, de úgy nem akarok.

(8-as voltam)

2023. júl. 15. 11:42
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen, néha én is elmegyek, ha olyan hív el, akivel szívesen találkozok, vagy érdekel a program. Jó szokott lenni általában, de előtte görcsölök.
2023. júl. 15. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!