Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináljak, hogy ne tűnjek...

Mit csináljak, hogy ne tűnjek bunkónak? Akik kevesebbet vagy nem dolgoznak, mindig ráérnek és aztán látják, hogy nem akarok velük leállni.

Figyelt kérdés

Szomszédok nem dolgoznak, nem tudom miből élnek. Itt külföldön az 50 vagy feletti nő és fia, valamint egy több gyerekes anya. Az utóbbi most számolt le a munkahelyéről ami részmunkaidős volt. Kint ülnek a lépcsőház előtt délutánonként. Én több műszakban dolgozom és mellette vannak kutyáim és edzeni is megyek párszor. Azt látják, hogy jövök megyek. Szeretik a kutyáimat, de legutóbb, amikor már 4 óra volt és éhes voltam nagyon már, nem volt semmi kedvem hozzájuk. Gyerek szólongatta a kutyát én meg húztam befelé, mert már ideges voltam, hogy egész nap meg se állok és enni sincs idő. Az a másik, hogy keveredik bennem az autizmus és hiperaktivitás, ezért szeretek mindig mozgásban lenni, de a végére vágyom a magányra és akkor mielőbb. Volt többször, mikor kint maradtam velük, egyszer le is ültem közéjük. Akkor is éhes voltam meg fáradt. Nem tudom hogy bírnak órákon át mások emberek között lenni. Lehet azért, mert ők nem dolgoznak. Már rosszul néznek rám, amióta egyszer hazasiettem éhesen. De még itthon se szól tévé, semmi,mert annyira zavar a beszéd egesz nap.

Volt egy barátnőm, akinek az volt a baja velem, hogy nem ugrálok át folyton hozzá. Persze ő nem jött soha. Megsértődött, hogy nem megyek át,mert dolgozok, dolgom van vagy alszok. Otthon dolgozott, már amikor és több ideje volt neki szintén, mint nekem. Kutyái a lakásban végezték többnyire a dolgukat, én kimegyek inkább sétálni. Az se tetszett neki,hogy állandóan viszem ki a kutyát.

Vannak olyan munkatársak, akik munka után fekszenek és filmeznek. Szerintem őket se lehetne ugráltatni, mert annyit se mászkálnak, mint én. Főleg mert egyedül vagyok mindenre , ők párban. Nem egy emberre jut az autó szerviz meg az ügyintézés például.

Szeretek barátkozni, de vágyom közben a magányra néha. Ezért borulok ki sokszor.

2023. júl. 9. 16:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%
Mint ahogy te se látsz bele más helyzetébe. Amúgy tedd le ezt a terhet, hogy ennyit gondolkodsz ilyeneken, hogy ki mit gondol rólad, hát kit érdekel az, de komolyan!
2023. júl. 10. 00:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Ezt az ingerszegénységet komám
2023. júl. 10. 05:13
 13/21 anonim ***** válasza:
60%

Nem artana tenyleg egy kicsit befele is figyelni, iszonyat mennyisegu figyelmet szentelsz a kulvilagnak...

Fogalmam sincs, h hany orat dolgozik a szomszedom, mikor ki setaltatja a kutyat, mettol meddig van hol...

Van esetleg agorafobia? Kellemetlenul erzed magad sok ember kozt?

2023. júl. 10. 05:45
 14/21 A kérdező kommentje:

Vágyom egy kis csendre, az miért baj ?

Amúgy az az ingerszegény, aki hazamegy és fekszik a tévé előtt, nem én. Nekem inkább túl sok az inger és kell a nyugalom, nem mindig mással kommunikálni reggeltől estig, míg nem alszok. Más egesz nap szeret beszélni vagy találkozni emberekkel?

2023. júl. 10. 08:09
 15/21 anonim ***** válasza:
63%
Nem az az inger, hogy dumálsz a szomszédokkal a semmiről, és nem is az, hogy melóba temetkezel. Ez így még nettó szellemi alultápláltság. A semmin agyalsz egész nap. Az agy nem erre való.
2023. júl. 10. 10:22
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem dolgozok egész nap. Sétálok kutyákkal, beszélgetek kutyásokkal, edzeni járok, ott is van már ismerősöm, ügyet intézek. Most épp autószerelőhez megyek, mert azzal járok munkába, nincs más lehetőség és van valami kis baja.

Szomszédok tényleg minden nap 4-5 órát kint ülnek, akik keresőképesek és valószínűleg segélyen élnek, ők is albérletben, mint én. Ezért néznek rám rosszul, mert én 8 órában dolgozok és nem tudok állandóan megállni beszélni a semmiről. Egyedül élek és rám marad szó szerint minden itthoni teendő is, mellette a sport és a kutyaséta. Akik szerint én vagyok az, aki ingerszegény, mert nem állok le, valószínűleg nem csak ők vannak azokra a dolgokra, amiket én egymagam csinálok. Rokonok távol élnek és az sem volt, hogy átjönnek segíteni szekrényt összerakni, hogy hamarabb végezzek például. Vagy nem főz meg megy boltba helyettem senki sem.

2023. júl. 10. 15:16
 17/21 anonim ***** válasza:
A kiégés receptjét írtad le. Mit csinálsz, ami tényleg jó is neked?
2023. júl. 10. 17:01
 18/21 A kérdező kommentje:
Edzés és séta a kutyákkal. A fontos ügyek intézése nyűg, de bár csak valaki megcsinálná helyettem. Ebből van elegem.
2023. júl. 10. 17:15
 19/21 anonim ***** válasza:
76%
Soha az életben nem volt annyi szabadidőm, mint mikor egyedül éltem. :) Hangosan felnevettem. A 16 éves lányom életképesebb nálad.
2023. júl. 10. 17:50
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy autista vagyok hiperaktivitás zavarral?
2023. júl. 10. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!