Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Változáskor nem érzitek hogy...

Változáskor nem érzitek hogy feladjátok önmagatok, azt akik vagytok?

Figyelt kérdés

Úgy érzem hogy nem vagyok a helyemen semmilyen értelemben.

Párkapcsolati es munka sznten próbálok változtatni. Próbálom átformalni magam ahogy az önismereti könyvek tanácsolják.

Most olyan érzésem van mintha önmagam tagadnám meg, mindazt ami eddig volt, amilyen voltam.

2023. júl. 8. 14:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Én még 30 évesen is próbálom összerakni hogy ki is vagyok valójában. :D
2023. júl. 8. 14:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Az önismereti könyvekkel vigyázz, mert olykor bődületes baromságok vannak bennük.

Igazából azt érdemes elemezni magadban, hogy amit el akarsz engedni, attól miért fontos megválni. Azért, mert olyasmi, amit helyesnek, fontosnak, értékrendednek megfelelőnek tartasz; vagy mert szimplán ijesztő a személyiségednek ez a része nélkül elképzelni az életed?

Mivel konkrétumokat nem írtál, nehéz egzakt választ adni. De sok esetben olyasmit követelnek meg tőled "jellemfejlődés" meg "érettség" hívószavakkal, ami egyszerű megalkuvást, konformizmust jelent. Az ilyesminek tényleg nem érdemes engedni. Viszont van egy csomó dolog, amin tényleg érdemes dolgozni (ha az ember felelőtlen vagy lusta vagy önző stb.).

Meg kell próbálnod "izolálni" ezeket az összetevőket, amikben a változás áll, és egyenként elgondolkodni, hogy miért kell őket elhagyni. Persze a nehéz rész csak ezután jön, mert lehetetlen csak úgy rájönni valamire, hogy "jó, ez jogos, ez tényleg rossz, akkor megváltozok", és könnyen fogadkozásba, ígérgetésbe megy át a dolog (akár magaddal szemben is), mert sokszor nem más akarsz lenni, hanem csak azt akarod, hogy más akarj lenni.

2023. júl. 8. 15:01
 3/8 anonim ***** válasza:
A változás tud organikus fejlődés és erőltetett színjátszás is lenni. Ez két különböző dolog. Szerintem elsősorban azon kellene gondolkodnod, hogy mi a célod, milyen szeretnél lenni, és miért. Ha egy adott mintát nagyon idegennek érzel, akkor vagy nem az a helyes minta, vagy pedig még mindig nem tudod, hogy miért az a helyes minta. Nekem hasonló dolgokban sokat segít a pszichológusi tanácsadás.
2023. júl. 8. 15:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy az önmagad nem valami statikus dolog!
2023. júl. 8. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem, mert soha nem gondoltam ilyen szigorúan arra, hogy ki vagyok én. Ilyen szempontból abszolút az érzéseimre figyelek, hogy jól érzem-e magamat jelenleg, vagy sem, ha nem, akkor min kellene változtatni. Nem gondolom, hogy nekem egy stabil valakinek kellene lennem, szimplán jól akarom érezni magamat.
2023. júl. 8. 15:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Én igy érzem ha változom akkor fogom önmagam elerni es ami most vagyok az nem lehetek én.

Nem lehetek ilyen szerencsétlen balféknhogy semmim nincs ezt én nem akarom elhinni hogy ennyit tudok csak.

A változás az nálam nem önmagam megtagadása hanem önmagam elérése.

2023. júl. 8. 15:40
 7/8 anonim ***** válasza:
*jav én úgy érzem,
2023. júl. 8. 15:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Folyt

mivel jelenleg úgy élek mintha nem is az én életem élném, hanem mintha vmi szerencsétlen csóró bőrébe tettek volna bele, aki nem én vagyok.

2023. júl. 8. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!